Blesku to potvrdil kamarád Řandy mladšího Jan Bauer. „Urna s popelem Čestmíra na místě nebyla, rodina ji odmítla vydat. Pozůstalí, první manželka a nejstarší syn, si to nepřáli,“ říká Bauer. Na církevním obřadu v pražském kostele sv. Ignáce na Karlově náměstí promluvil někdejší moderátor Novy Slávek Boura (56). „Narodil ses jako voják, který měl rád řád a měl rád svobodu. Vždycky sis stál za svým, a mnozí nechápali proč. A přestože jsi byl duší voják, miloval jsi krásu,“‎ řekl Boura, který během proslovu vysvětlil, proč a jak se oblékl.

Vzal jsem si sako, které se ti vždy líbilo, protože si říkal, že v něm vypadám, jako Johny Cash. A dovol, abych si s tebou naposledy připil tvou oblíbenou černou limonádou,“‎ překvapil Boura na závěr, kdy se sehnul pod pultík a vytáhl dvě skleničky a PET lahev od Kofoly.

Mezi přítomnými byl třeba další exmoderátor Libor Baselides nebo bratr slavného Ivana Luťanského (†30) Štěpán. „Nemůžu uvěřit, že odešel takhle blbě, ještě tři hodiny předtím jsme si psali na facebooku. Uvědomila jsem si, jak je ten život pomíjivý,“ bědovala na mši další z přítomných Anife Vyskočilová. „Je to nespravedlivé, jaké jsou v Česku zákony,“ okomentovala fakt, že rodina urnu neposkytla.

Řanda podlehl infarktu 11. května, doma jej našla právě jeho přítelkyně Míša Kryčfalušij (42). Kontroverznímu synovi slavného Čestmíra Řandy (Chalupáři, Což takhle dát si špenát) se tak stalo osudné to samé, co jeho otci. Ten podlehl infarktu v 62 letech.

Manželkou Řandy mladšího byla herečka Regina Řandová (52), s níž má syna Čestmíra. Právě na výživném na něj svého času dlužil tolik, že kvůli tomu skončil na půl roku ve vězení....

Fotogalerie
90 fotografií