Navíc je pár dnů po smrti i hercův jediný syn Čestmír Řanda mladší, který podlehl 11. května ve věku pouhých 60 let masivnímu infarktu a zatím nikdo netuší, kde bude uložený. Kdo se nyní o lukrativní hrobové místo postará?

Bývalá snacha předsedy družstva ze seriálu Dobrá voda, herečka Regina Řandová (52), hvězda seriálu Slunečná, se k nějaké péči o rodinnou hrobku vůbec nemá. „Zemřel dřív, než jsme se s Čestmírem vůbec poznali...“ vzkázala Blesku neochotně po kamarádovi. O opuštěný hrob se prý se synem (27), jenž samozřejmě nosí stejné jméno jako táta i děda, vůbec nezajímají. „To řešil Čestmír. Pokud ho někdo nechal zpustnout, je to na něm...“ dodala herečka a dabérka.

Podivné plány

Naplňují se tak obavy přítele zesnulého Řandy. „Mám strach, že je to záměr. Když se totiž o místo posledního odpočinku nikdo nepostará, propadne po nějaké době státu, který ho zruší. Pak se může prodat,“ řekl Blesku. Ceny za běžný hrob se přitom na Vyšehradě pohybují okolo 300 tisíc korun!

Místo národní hrdosti

Vyšehradský hřbitov bývá označován jako Místo národní hrdosti, je to prestižní prostředí. Z herců tam spočinuly takové osobnosti, jako například zpěvák Vlasta Burian (†70), Jaroslav Marvan (†72), Zdeněk Štěpánek (†71), Karel Höger (†67), Bohuš Záhorský (†74), Ladislav Pešek (†79), Jiří Adamíra (†67), dále Nataša Gollová (†76), Zita Kabátová (†99), Terezie Brzková (†91), Vlasta Fabianová (†78), Olga Scheinpflugová (†65), Marie Rosůlková (†91) či Ljuba Hermanová (†83)...

Fotogalerie
33 fotografií