Popřát domů jí přišli jen ti nejbližší – dcera Simona Stašová (65), vnuci Vojta (24) s Markem (34) a věrný kamarád, slovenský podnikatel Ľubomír Focko (64). A herečka je všechny přivítala se zafačovanou pravou dlaní. Nic vážného to určitě není, neboť měla zjevně skvělou náladu a na rodinu, kam už Focko dávno patří, se těšila. „Jiřině jsem samozřejmě přál. Že má ale něco s rukou, mi nesvěřila. Bude to určitě prkotina,“ potvrdil deníku Aha! hereččin dvorní režisér a scenárista Zdeněk Zelenka (65).

Dárek ze záhrobí

Právě ten ještě s hudebním bossem Františkem Janečkem (75) chystá k devadesátinám velkolepou oslavu v pražské O₂ areně, kterou bude natáčet Česká televize. „Z Jiřiny tak bude první herečka, která bude slavit v největší české hale,“ prozradil Zelenka. Své milované Jiřince chystá ještě dárek v podobě komedie Inspektoři ze záhrobí, kde by se měla zhostit role bývalé hospodské, jež se kvůli nešťastné události ocitne v domově seniorů. A v něm se seznámí se dvěma stejně opuštěnými chlápky, bývalým kriminalistou Františkem Němcem (76) a expolitikem Viktorem Preissem (73).

V poklidu

Oslavy budou tedy příští rok mohutné, a tak není divu, že si oslavenkyně teď šetří síly. „Jsme doma a v poklidu. Pořádnou party udělám až za rok! Držte mi palce, ať jsem zdravá,“ řekla Aha! sama Bohdalová.

VIDEO: Už aby byl konec! Jiřina Bohdalová (88) trpí kvůli novému pořadu.
Video
Video se připravuje ...

Už aby byl konec! Jiřina Bohdalová (88) trpí kvůli novému pořadu. Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
46 fotografií