Milovnice koní by se do pořadu Jak se staví sen asi nikdy sama nepřihlásila. Udělala to za ni její sestra. Společně s Ivou Kubelkovu doufala, že pro Lucii začne nová etapa jejího života a začne se starat už konečně i sama o sebe. Díl s Lucií TV Prima odvysílala loni v prosinci a bylo vidět, že jí nová kuchyň udělala obrovskou radost. 

Bohužel už v té době bojovala se zákeřnou nemocí, ale všichni doufali, že ji porazí. Nestalo se, Lucie 27. dubna rakovině podlehla. 

„Všichni jsme věřili, že to dopadne jinak, ale bůh si její duši povolal právě teď. Jen on ví, proč. Nedělám to tady často, ale v tomto případě vím, že je to potřeba. Její manžel Luboš s ní v posledních měsících byl stále doma a byl jí velkou oporou, a tak se pochopitelně dostal do situace, která není pro něj a pro Aničku dobrá. V biu bude odkaz na sbírku, kterou pro něj uspořádali jejich přátelé, kam může přispět kdokoliv z nás," napsala na sociální síť moderátorka, které koňačka velmi přirostla k srdci, když viděla, jak obětavě zachraňuje týraná zvířata a pomáhá všem okolo. 

Ivě poděkoval i vdovec Luboš. „Chci ti, Ivo, tady za mne a za Aničku poděkovat, ne kvůli tomu, že jsi zveřejnila sbírku na finanční pomoc, (to je snaha sestry Zuzky nám pomoct v těžké chvilce, my bychom to s Aninkou nějak zvládli, Lucinka nás mnohému naučila), ale protože jsi mi potvrdila, že Lucinka zůstala i trochu ve tvém srdíčku, že jsi si vzpomněla i ty, která zlomených lidských osudů máš při své práci na dosah stovky. To je pro mne důležité, že si pamatujete, že je ve vašich srdcích, protože když je tam, tak tu bude pořád. Děkuji ti, Ivo, jsi krásná bytost. A jsem rád, že jsem si s tebou mohl podat ruku. Dnes má Lucinka pohřeb, já mám za sebou další probdělou noc," napsal před třemi dny manžel Lucie. 

Lucie Hamarčáková měla účetní firmu a vlastnila malý krámek s jezdeckými potřebami v Neveklově. Na své malebné farmě Lukafarm v Prosenické Lhotě pořádala jezdecké tábory a starala se o zachráněné a týrané koně i jiná zvířata. Mnoha městským dětem tak ukázala pravou lásku k přírodě a učila je, jak s ní s pokorou nakládat. 

VIDEO: Iva Kubelková zavzpomínala na obětavou koňačku z Jak se staví sen, která podlehla rakovině! 

Video
Video se připravuje ...

Iva Kubelová zavzpomínala na obětavou koňařku z Jak se staví sen, která podlehla rakovině! Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram

Fotogalerie
25 fotografií