„Nechci jen sedět doma a koncertovat přes sociální sítě. Navíc senioři, nemocní lidé a děti mnohdy k sociálním sítím nemají ani přístup,“ vysvětlil hitmaker Blesku po svém prvním vystoupení v Domově sociální péče pro zdravotně postižené ve Skalici u Litoměřic.

Už to vařím

„O velikonoční neděli jsem zpíval a hrál pod okny a balkony pacientům i personálu a bylo to úžasné. Všichni byli nadšení,“ prozradil David s tím, že se vše obešlo bez jakéhokoliv osobního kontaktu. „Stačí, když mi zpřístupní venku elektriku, já přifrčím sám v roušce, čapnu z auta klávesy, repro soustavu a už to vařím,“ popsal zpěvák.

A protože posluchači o jeho koncertu Do oken vědí s předstihem, zabaví se už několik dní předem. „Vyrábějí transparenty s nápisy, malují mi obrázky a dokonce mi teď ve Skalici nabarvili bílé šipky se srdíčky na silnici, abych věděl, jak se k nim dostat,“ svěřil se David.

Radost všem

„No a už mi píšou z dalších domovů, abych je přijel potěšit. Jsem šťastný, že mohu dělat lidi šťastnými,“ dodal ještě hitmaker, který měl na červen vyprodané dvě pražské O2 areny k 60. narozeninám. „Jsou ale samozřejmě posunuty a náhradní termín je předběžně devětadvacátého a třicátého září, takže zatím jenom zpívám fanouškům do oken.“

Proč to dělá?

Michal David má extrémně vřelý vztah jak k nemocným dětem, tak k lidem z domovů a seniorům v ústavech. A už dlouho. Podíl na tom má i smrt jedné z jeho dvou dcer Míši, která podlehla v devíti letech leukemii. Navíc jeho mamince je 88 a tchánovi 91 let. Přestože se mají čile k světu, ani jeden z nich by si nedokázal pustit jeho koncert přes facebook.

VIDEO: Michal David: Doufám, že Karel Svoboda se na nás kouká seshora.

Video
Video se připravuje ...

Michal David: Doufám, že Karel Svoboda se na nás kouká seshora. Veronika Kuželková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
48 fotografií