V rozhovoru pro magazín eXtra.cz se slavný hudební skladatel a interpret hitů Céčka, Diskopříběh či Nonstop rozhovořil o Charlottě Elle, dceři mnohonásobného držitele ocenění Zlatý slavík Karla Gotta. Ta se jakožto nadějná malá zpěvačka sice pořádně prosadila až poté, co s otcem nazpívala dojemný duet Srdce nehasnou, už předtím ji však Michal David obsadil do muzikálu Mata Hari.

„Vždycky bereme jen lidi, kteří něco umí. Nejde přece postavit na jeviště někoho, kdo ve skutečnosti nic nedokáže a má jen známé jméno. To neexistuje. Ale Charlottka má velký talent a záleží jen na ní, jak to zpracuje,“ prohlásil na adresu dcerky nedávno zesnulého hudebního barda.

Dále však už hovořil bez obalu a bez příkras, a otřel se o slavnou zpěvačku, hvězdu Funny Girl, Evity nebo třeba Světáků. „Když jsme začínali s Monikou Absolonovou, tak ta nebyla asi až tak talentovaná jako Charlottka. Monika si to ale vydřela. Svou pílí to dokázala. Záleží na tom, co pro to bude chtít Charlottka udělat,“ dodal pro eXtra.cz. Patnáct let se přitom staral o její kariéru, a pod jeho muzikálovou taktovkou se dostala do první ligy popových zpěváků. Díky písni Teď královnou jsem já z jeho muzikálu Kleopatra byla v podstatě vymrštěna mezi přední hudební celebrity.

Zhruba před devíti lety se ovšem nepěkně rozkmotřili. Válečnou sekyru prý vykopali kvůli muzikálové desce, kterou Absolonové místo něj upravil hudební skladatel Jiří Škorpík (47). Podle jeho vlastních slov písničky, jimž vdechl určitou podobu, Škorpík svým aranžmá „zmrvil“. „Jsem z toho opravdu moc špatný,“ tvrdil Blesku David s tím, že s Monikou nadobro skončil – a to i když to byl on, kdo ji proslavil (a v očích mnohých i protežoval). Díky této křivdě mezi nimi plane nevyslovená válka, jíž slova o nedostatku talentu jistě nepomohou…

VIDEO: Šedesátiny Michala Davida: Jak je oslaví a proč nebude Diskopříběh 3?

Video
Video se připravuje ...

Šedesátiny Michala Davida: Jak je oslaví a proč nebude Diskopříběh 3? Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
45 fotografií