Bez jeho souhlasu mu přetextoval písničku. Jejich spor vypukl zrovna v době, kdy se umělecká scéna musela kvůli nákaze koronaviru odmlčet. Všechno začalo, když se písničkář pochlubil novou skladbou Roušky a na kytaru zabrnkal pro někoho až moc známou melodii.

„Roušky, šijeme roušky, ať pracující neprskají na staroušky. Diví, Babiš se diví...“ zpíval k tomu chytlavý text. „Ruce, mejem si ruce. Dezinfekci dostanem prej až na Vánoce. Testy, proč dělat testy? Včera to chytilo padesát lidí a dnes ty!“

Jenže to se dotklo krále diskoték. „Nechápu, proč použil moji píseň Colu, pijeme colu, kterou neoprávněně přetextoval bez souhlasů autorů. Nemám s tímto počinem nic společného a je to celé nešťastné,“ zuří David, který nechce celou záležitost nechat jen tak. Xindl prozatím zareagoval tím, že píseň smazal. Sice tvrdí, že si za svými názory stojí, ale kolegu Michala Davida má rád, a tak mu vyhověl. Prý si to oba již vyříkali a hitmaker Xindla vyzval, aby zpíval písně se svými melodiemi. A nepůjčoval si písničky cizí.

VIDEO: Michal David: Doufám, že Karel Svoboda se na nás kouká ze shora.

Video
Video se připravuje ...

Michal David: Doufám, že Karel Svoboda se na nás kouká ze shora. Veronika Kuželková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
48 fotografií