„Od roku 1991 jsem neměl v těle lék, nechodím k doktorům, dělám půsty... tím pádem se krásně držím na nohou. Nikdy jsem nebyl nemocný a nemusel rušit představení,“ pochlubil se v Top Staru Jaroslav Dušek s tím, že jeho alternativní způsob života nese své ovoce v podobě pevného zdraví. Divadelní představení sice sám rušit nikdy nemusel, ovšem současná situace a s ní spojená vládní opatření kvůli koronaviru ho o práci na nějaký čas připravily.

„Nehraju, mám volné večery, jsem tady s vnukem, dcerou, se zeťákem, s manželkou, se psem na chatě, tady dole u řeky, a je to pro mě krásný čas,“ svěřil se herec, že mu karanténa nečiní problémy. A to ani přesto, že jako mnoho dalších přišel na nějaký čas o zdroje obživy.

„Mám teď nulové příjmy, nevydělávám nic, nemám ale ani velké výdaje. Funguju tak, že mám nějaké prostředky, ne nějaké přemrštěné, nemám žádné miliony, ale nějaké statisíce jo, takže tuhletu dobu nějak zatím zvládám,“ uvedl pro Top Star herec, kterého proslavily kromě divadla také filmy jako Pelíšky či Pupendo režiséra Jana Hřebejka (52).

„Vědomě se snažím podpořit třeba místní restauraci, která přes okýnko vydává jak pivo, tak jídlo, občas si tam objednáme nějakou pizzu. Nebo místní cukrárnu, kde si online objednáme třeba bábovku či dort... Když nemáme ty peníze, které bychom mohli rozdat, tak chci rozdat laskavost, radost, úsměv nebo poskytnout nějakou pomoc, která je zrovna třeba,“ řekl Dušek, jak se snaží v těchto těžkých chvílích lidi podpořit jinak než finančně.

Fotogalerie
28 fotografií