Trémou v práci prý už dávno netrpíte, jak je to ale teď s pořadem Nova je s vámi? Nejen že je to nový formát, ale také téma, kterým se zabývá, je poměrně závažné. Máte trému?

Trému nemám, pociťuju spíš určité vypětí, protože ten pořad ještě samozřejmě nemá zajeté koleje, vše se dost proměňuje, každé to vydání je jiné. Takže je to spíš takové napjaté soustředění, tréma vypadá jinak. Tou už opravdu člověk po šestadvaceti letech trpět nemůže, nebylo by to normální. Nicméně je to vyčerpávající, to nepopírám.

Jak vůbec nápad na takový typ pořadu vznikl?

Přišlo to v podstatě ze dne na den a stále se to utváří. Pořad vznikl na popud vedení televize, protože nám přišlo důležité, aby v současné době něco takového existovalo. Lidé mají spoustu otázek a všichni odborníci neustále apelovali na to, že se má stále vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat. Což je rozhodně pravda, protože jsme se v podobné situaci ještě nikdy neocitli, minimum z nás jsou lékaři, nebo dokonce virologové, kteří se v tom všem dokážou nějak sami zorientovat. A jednou z povinností médií v takové situaci je právě pomoci vysvětlovat, informovat. Z toho vzešel nápad, že bychom měli zavést samostatný pravidelný pořad, který bude divákům říkat, co se děje, co se stane, radit jim a současně taky celou tu situaci trochu odlehčit. A bavit, protože i to je aktuálně hodně důležité. 

Proč ho moderujete zrovna vy? Přece jen máte rodinu, které se teď musíte o to víc věnovat... Nebylo třeba ve hře, že by se toho ujal někdo bez závazků?

To upřímně netuším, na to byste se musela zeptat vedení televize Nova. Já byl požádán,