Nebude to prý ale publikace ledajaká. Její velikost by se měla rovnat půlce obdélníkového kuchyňského stolu pro šest lidí. A protože fotograf věří na čísla, kniha má obsahovat 85 jeho fotografií na 85 stránkách, vyjde v limitované edici 85 kusů a její cena bude 85 tisíc korun.

Originál s podpisem

„Pro fajnšmekry a Saudkovy obdivovatele to není závratná cena. Navíc jsem se doslechl, že dílo bude obsahovat i jeden Janův originál s podpisem,“ dozvěděl se Blesk od Saudkova přítele z branže. „Jan má narozeniny 13. května a do té doby bude kniha určitě hotova,“ potvrdila Blesku informace Pavlína Hodková (39), fotografova manželka, matka jeho tří dětí a manažerka s asistentkou v jednom.

Menší vydání

A jak to bude se Saudkovými příznivci, pro které je nemyslitelné, aby za knihu vysolili pětaosmdesát tisíc? Na to prý také myslí. Podle dostupných informací současně s „megalomanskou" knihou by měla vyjít i kniha s 85 fotografovými snímky v nákladu 850 kusů. „Hodilo by se, aby cena byla 850 korun, to je ale pro luxusní fotografickou knihu příliš málo. Nad tím stojí ještě otazník,“ dodal zdroj Blesku.

VIDEO: Jan Saudek (85) předsedou poroty Febiofestu: Nejraději mám pornografii! Bude veselo!

Fotogalerie
44 fotografií