Návrat do televize, ve které začínala svoji kariéru jako moderátorka zpráv v letech 1993 až 2001 (tehdy se stanice jmenovala Premiéra TV), zvažovala dlouho. „Vím o sobě, že se umím pro věci rychle nadchnout, takže v takto zásadních rozhodnutích, která mi velmi ovlivní život, si vždycky nechávám poradit. Mám na to takovou svou skupinku rádců,“ řekla v rozhovoru pro Blesk TV magazín hlavní tvář nové zpravodajské stanice CNN Prima News.

Už jednou pomohli

Oni rádcové už jsou v moderátorčině životě dlouho a jsou léty prověření. „Radila jsem se s nimi i před lety, když mi přišla nabídka z Novy na moderování Televizních novin. V té době jsem byla na mateřské a můj tehdejší šéf mi jasně řekl: Jdeš do médií, kde budeš hodně na očích a budeš čtecí hlava. Chceš to? Pro mě to ale byla v podstatě nabídka luxusní mateřské dovolené a práce od – do. Sice mi zabírala dost času, ale ten byl jasně daný. Tehdy jsem si vybrala tři své kamarády, kterým hodně věřím, a s těmi jsem se poradila. A ti stejní lidé mi radili i teď, po čtrnácti letech,“ dodává.

Zasáhl i Voříšek

Nejen názor tří tajemných přátel je ale pro Fialovou významný. Zásadní je i pohled manžela, se kterým ostřílená novinářka vychovává dvě dcery Almu (18) a Emmu (15), a ještě jednoho muže, který je jejímu srdci také velmi blízký.

Řeč je o jejím bývalém kolegovi z Televizních novin a velkém kamarádovi Karlovi Voříškovi (56). Ten přešel na Primu už roku 2013. „Jasně, že jsem to s Karlem řešila, je to pro mě rádce ve spoustě věcí,“ přitakává Fialová, která bude na českém CNN již brzy moderovat vlastní talk show.

Velký rozhovor s Markétou Fialovou už zítra v Blesk TV magazínu!

VIDEO: Markéta Fialová o jejím vztahu k televizi

Video
Video se připravuje ...

Markéta Fialová o jejím vztahu k televizi Adam Balažovič

Fotogalerie
15 fotografií