Většina žen v tomto náročném období odpočívá a nechává se opečovávat. Herečka večer co večer šplhá téměř až ke stropu pražského divadla Jatka78 a pak se – zavěšena jen za nohy – pouští do akrobatických kousků, z nichž se divákům tají dech.

Aby zabránila možnému pádu, musí se spoléhat jen na poctivou přípravu a své schopnosti. Není totiž nijak jištěna. Rudovlasá kráska se ale věnuje novému cirkusu už přes deset let a jako stálá členka souboru La Putyka je na podobnou zátěž i to, že vlastně riskuje život přímo před zraky diváků, zvyklá.

„Konzultovala jsem to s několika lékaři. Probrali jsme, na co si mám dát pozor a že musím pečlivě poslouchat své tělo. Je teď samozřejmě těžší se rozcvičit a posunulo se i moje těžiště. Některé choreografie jsem ale upravila a dá se to,“ prozradila deníku Aha! Schmidtmajerová.

„Dokonce jsem někde četla, že to prokrvení, které při pohybu vznikne, je dobré pro plod,“ usmála se nastávající maminka, která nosí pod srdcem holčičku.

Ač se svým partnerem Liborem potomka neplánovali, matka příroda vše perfektně načasovala. „Nového přírůstku se už nemohu dočkat. Protože mám teď méně náročnou sezonu, vyšlo to opravdu krásně. Už se moc těším, co můj nový život přinese, i na nové pracovní příležitosti, ale samozřejmě vše s ohledem na miminko,“ dodala Anička.

Skok z 20 metrů

Její seriálová postava Lenka trpěla nevyléčitelnou rakovinou, a tak si chtěla vyzkoušet například i skok na akrobatické šále. Herečka tehdy odmítla dubléra a pád z vysoké konstrukce mostu si vyzkoušela na vlastní kůži.

„Překvapilo mě, jak moc se tak velká stavba hýbe. Rozhlížela jsem se do krajiny a snažila to všechno naplno nasát, protože jsem si říkala, že se mi tohle asi jen tak znovu nepoštěstí,“ popsala svůj výjimečný zážitek z natáčení.

„Mě to v Ordinaci strašně bavilo. Všechny ty příležitosti, při kterých jsem si mohla sáhnout na nové věci, jako třeba skočit z mostu, být holohlavá nebo chodit s parukou,“ prozradila Anička.

Fotogalerie
41 fotografií