Seriál Slunečná odstartoval poměrně nedávno a hned se stal mezi diváky hitem. Čím myslíte, že si je tak získal?

No, já upřímně jenom koukám a divím se, jaký má úspěch! (směje se) Ne že bych náš projekt chtěla jakkoliv shazovat, ale přece jen si uvědomuju, že konkurence je veliká, seriálů běží strašně moc, a tak mě opravdu vůbec nenapadlo, že to takhle převálcujeme. Ale kdybych měla vzít plusy Slunečné ve stručnosti – je to pozitivní, pohádkové, lidi u toho nemusí moc přemýšlet a na chvíli vypustí své problémy. Toho násilí už je na ně zjevně v televizi moc, kriminálek se točí spousta a už asi tolik netáhnou. Tady se tvůrci nebáli jít do čistokrevné romantiky, na mě místy až moc veliké, ale jak vidíte, funguje to!

Nejste romantička?

Asi moc ne… A co se filmů týče, romantické komedie jsou pro mě za trest. Mám ráda vážné, dramatické filmy, potřebuju v kině zažívat pořádné emoce. Slaďárny mi fakt nic neříkají, ale chápu, že se to hodně lidem líbí. Já ale typický divák tohoto žánru nejsem.

A koukáte tedy na Slunečnou, nebo je na vás taky moc přeslazená?

Ale to víte, že koukám. (směje se) Já teda hlavně musím kvůli své nejmladší dceři Laře, které je čerstvých osm a Slunečnou miluje. Ta to prožívá, fandí hlavním hrdinům a pokaždé se těší, až to spolu večer zapneme.

Vaše rodina je poměrně rozsáhlá, řešíte s nimi, jakou práci vzít a jakou ne?

Neřeším to, co se kvality té práce týče. V čem chci nebo nechci hrát, to zvládnu posoudit sama. Ale samozřejmě to musím řešit kvůli technické a organizační stránce věci. Jestli, když budu celé léto točit, tak se to zvládne, jestli mají babičky čas to za mě obstarat a podobně. Se Slunečnou to nebylo jinak.

Vaše postava je lehce kontroverzní, jde o bývalou prostitutku. Toho jste se nezalekla?