V kuchyni je jako doma, ale pokud jde o pečení, tam je na nejisté půdě. „Dovolím si říct, že jsem velmi zručný a zkušený kuchař, pokud jde o hovězí guláš nebo svíčkovou a podobně. Pečení moje doména není, ale díky pořadu jsem se snad něco naučil,“ prozradil Kopta, který se podle svých slov kvůli moderování show ocitl na hodně tenkém ledě, protože jako řada jiných lidí nad padesát bojuje s limity krevního cukru.

Ty jeho prý během natáčení vystoupaly až nad kritickou úroveň, a tak si musel začít dávat pozor. A které moučníky, které kdy ochutnal, jsou pro něj nezapomenutelné? „Neznám člověka, který by uměl upéct lepší vánočku než babička mé ženy, paní Bustová z Vodňan, která se dožila bezmála sta let. A i když máte stejné suroviny, stejný recept, použijete stejnou mouku, tak se vám to nikdy nepovede tak, jako když z trouby, která byla někdy z poloviny padesátých let minulého století, vytáhla vánočku právě tahle babička,“ řekl Kopta a dodal, že také v životě nejedl lepší rybízový koláč než od své tety Máni z Evaně.

Závěrem také prozradil, jak při natáčení řešil, aby se mu »sladké « natáčení nepřejedlo. „Řešil jsem to tak, že jsem si k posteli v noci dával kýbl se škvarkama a sklenici teplého sádla, aby se to přes noc vyrovnalo.“

VIDEO: Václav Kopta: Natáčení mu přivodilo zdravotní problémy!

Video
Video se připravuje ...

Václav Kopta: Natáčení mu přivodilo zdravotní problémy! Pavlína Horáková, Jan Jedlička

Fotogalerie
32 fotografií