Procházet se po červeném koberci není zrovna jeho styl. Přestože má syn Jiřího Sováka (†79) alias Evžena Humla z Chalupářů hereckého talentu na rozdávání, nerad na sebe poutá pozornost a scénáře přijímá po velkém uvážení.

V mysteriózním thrilleru Daria si sice zahrál jen vedlejší roli profesora, ale slavnostní uvedení filmu v pražském kině Lucerna si ujít nenechal. Pojal to ale po svém. Mezi slavnostně oblečenými kolegy se zjevil v černé mikině, na hlavě měl ošoupanou kšiltovku a kolem pasu svou typickou ledvinku.

Pusa na zámek

Po zádech ten večer nikoho neplácal a s kolegy prohodil sotva pár slov. „Pan Schmitzer se celý večer držel stranou. V rohu kavárny si zapaloval jedno cigáro o druhé a zamyšleně koukal ven,“ popsal deníku Aha! jeden z premiérových hostů. Před odchodem si pak přes hlavu přehodil kapuci a se žvárem v ústech se v tichosti vytratil. Před kamerou si ho ale začínající režisér Matěj Pichler (31) nemohl vynachválit. Thriller Daria vstoupí do českých kin už zítra.

VIDEO: Daria: Schmitzer a Šulcová v thrilleru o tenké hranici mezi šílenstvím a pravdou

Video
Video se připravuje ...

Daria: Schmitzer a Šulcová v thrilleru o tenké hranici mezi šílenstvím a pravdou Drive Film Factory

Daria

Mladý psychiatr Marek (Jaromír Nosek) a farmaceutka Daria (Klára Miklasová) se seznamují přes sociální sítě, ale po první osobní schůzce dívka zmizí. Marek ji objeví v psychiatrické léčebně, kde pracuje jeho matka (Jana Šulcová). Dariu s Markem někdo sleduje, a tak se ztratí na vzdálenou biofarmu, kde žije i profesor (Jiří Schmitzer), který tvrdí, že se žena, úspěšná ve farmaceutickém výzkumu, znelíbila některým lidem.

Fotogalerie
30 fotografií