Herečce vlily ovace publika v Divadle Na Jezerce energii do žil, ale protože je pověrčivá, nechce před premiérou nic zakřiknout. „Byla to zatím dvě představení. Ani jsem nečekala, že nás diváci přijmou tak skvěle. Dodnes mám pokaždé trému, bez té to nejde. Kdybych ji neměla, musela bych si ji navodit,“ přiznala Bohdalová, jejíž soustředění během příprav kalilo úmrtí Karla Gotta (†80) a Vlasty Chramostové (†92) loni v říjnu. I proto se premiéra odkládala z podzimu až na začátek února.

Problémy s hlavou

Navíc je hra amerického dramatika Donalda L. Coburna, ověnčená Pulitzerovou cenou, setsakra náročná. „Přece jen už to do hlavy leze pomaleji. Řekla jsem si, že tohle bude poslední hra, kterou nazkouším. Tak snad to diváci ocení,“ dodala neúnavná herečka. A ocenili! Jedním z prvních diváků nového představení byl hereččin kamarád, režisér Zdeněk Zelenka (65).

Dvě hodiny smíchu

„S radostí konstatuji, že zázraky se dějí! Hra o dvou lidech a vyprodané hlediště se dvě hodiny směje, dojímá, s úžasem sleduje vývoj vztahu dvou zcela odlišných postav. Smích i slzy, jaká to vzácnost!“ tvrdí Zelenka.

A raduje se i principál divadla Jan Hrušínský (64). „Mám z Gin Game obrovskou radost. Potlesky na otevřené scéně a na obou veřejných generálkách »standing ovation« na konci. Považuji za štěstí, že s takovými profesionály, jakými jsou Jiřina s Milanem – pardon – paní Bohdalová a pan Kňažko, mohu na Jezerce spolupracovat,“ říká Hrušínský.

Herce by měla čekat ještě jedna generálka a pak už 5. února premiéra.

VIDEO: Potlesk vestoje pro Bohdalovou s Kňažkem

Video
Video se připravuje ...

Potlesk vestoje pro Bohdalovou s Kňažkem Facebook

Fotogalerie
60 fotografií