Krásná tmavovlasá tanečnice, kterou Dan Nekonečný vychoval a bral ji jako vlastní dceru, se 16. listopadu vybourala cestou na Lipno. Od té doby je po špitálech a v současnosti leží na spinální (poúrazové) jednotce v pražském Motole.

„Moc všechny zdravím a děkuji za hezké zprávy. Cítím se líp, ale to víte, je to strašně moc dnů strávených v nemocnici,“ vzkázala prostřednictvím webu eXtra.cz Tereza Kardová, jak na tom v současnosti je. „Hlídá mě tu Danoušek a pořád se na mě usmívá,“ doplnila s tím, že má u sebe na pokoji fotku Nekonečného, jenž zemřel letos v březnu.

„Musím poděkovat všem lidem kolem, co zasahovali u nehody, těm, co jeli kolem, a hasičům, ti všichni nám pomáhali. Nebýt jich, asi by to všechno bylo mnohem horší. Děkuju moc i nemocnici v Českých Budějovicích, všichni tam byli úžasní. Teď se dávám do kupy v Motole, snad to bude dobré,“ vyjádřila mladá dívka vděčnost, ačkoliv je v nezáviděníhodné situaci, kdy po nehodě nebylo jasné, zda se ještě někdy postaví na nohy. 

Teď už je na tom lépe, což je zásluhou nejen lékařů, ale i její silné vůle. Ostatně podporu má i v mamince Zuzaně, která po boku krále rozkoše prožila bezmála dvacet let. „Je to asi na dlouho. Byla napůl ochrnutá. Dokonce teď už i docela chodí, ale levá strana, která byla postižená víc, je horší. Levá ruka jí pořád nefunguje tak, jak by měla,“ uvedla pro eXtra.cz Kardová.

„Na svátky bude Terezka doma, pak se vrací do Motola, a až lékaři určí, tak ji čekají rehabilitace v Kladrubech,“ popisovala další dění s tím, že její dcera denně cvičí s fyzioterapeutkami. „Prý udělala za pár týdnů takový pokrok jako jiní za rok. Vždyť jí museli doktoři z boku dávat kost do jícnu! Ještě dva měsíce bude nosit límec,“ dodala vděčně Zuzana, která věří, že pomoci se jim dostalo i z nebe - od zesnulého Dana, který na ně dohlíží i po smrti.

VIDEO: Pohřeb Dana Nekonečného (†52) jako karneval! Samba v krematoriu!

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Dana Nekonečného (†52) jako karneval! Samba v krematoriu! aleš brunclík

Fotogalerie
88 fotografií