Minimálně 58 lidí bylo zapojeno do pašování stovek kilogramů drog za zhruba dvě miliardy korun. Podle tn.cz již nyní vyšetřovatel podal návrh na obžalobu všech zadržených v rámci mezinárodní operace Vombat (ta měla za cíl odhalit právě drogový gang).

Podle policie, která již dokončila vyšetřování, měli stát v čele skupiny tři hlavní organizátoři, původem z Vietnamu, kteří najímali kurýry v Česku. Často to byli lidé s dluhy či nízkými finančními příjmy. V kauze figuruje také někdejší hvězda TV Nova Slávek Boura.

Skupina působila na čtyřech kontinentech, kdy kurýři (často páry) cestovali se zájezdy cestovních kanceláří z Prahy přes USA. Nejčastěji do Los Angeles, Thajska či Austrálie. V každém ze čtyř zavazadel převáželi až 5 kilogramů drog - především kokainu, pervitinu a heroinu. Za cestu obvykle dostávali honorář 150 tisíc korun. „Mám strach z lidí, protože dokážou být pěkný svině, ale vzhledem k tomu, že jsem nic neudělal, tak nemůžu mít strach. Jedině z křivých obvinění a ze špatné justice,“ řekl Blesku ještě v letos v lednu Boura na premiéře filmu Cena za štěstí. Stále tvrdil, že on s pašováním nemá nic společného. Ovšem nyní jemu i dalším údajným kurýrům hrozí deset až osmnáct let ve vězení!

Slávek, který před lety moderoval s tehdejší partnerkou Markétou Mayerovou (52) například pořad Rande, během čekání na soud dál pracoval jako moderátor, psal knížky, a dokonce se stal speciálním pedagogem. Otázka je, zda i teď zůstává v klidu, nebo už začíná mít strach. Je ale možné, že státní zástupce obžalobu neschválí. Nic tak zatím není jisté. 

VIDEO: O pašování drog promluvil Slávek Boura i ve Studiu Blesku: Řekl, kolik dostával za jednu cestu!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Z pašování drog obviněný Slávek Boura v Blesku: Řekl, kolik dostával za jednu cestu! Blesk TV

Fotogalerie
22 fotografií