Bývalá hvězda TV Nova trvá na své nevině a obvinění považuje za absurdní. Do Austrálie a na Nový Zéland prý jezdil jako předvoj vznikající cestovní kanceláře, pro kterou vypracovával posudky ohledně hotelů a dostupných turistických atrakcí. Práci mu dohodil známý, který je ovšem také obviněn, a právě přes něj prý přišli na Bouru... „Nevěřím tomu. Je to pro mě důvěryhodný člověk, jezdil mimo jiné jako řidič pro jednoho poslance,“ říká exmoderátor. Jmenoval i stranu, ale protože se nám jeho informace nepodařilo ověřit, její název neuvádíme.

Zároveň vylučuje, že by mu někdo dal něco do kufrů bez jeho vědomí či s nimi jakkoli manipuloval. Kdo je oním známým, který ho do věci zapletl, však Slávek prozradit nechce. „Podepsali jsme mlčenlivost, takže nevím, co mohu říct. Jen chci celou tu situaci za sebe vysvětlit. Nevím, kam až se mohu takhle pustit. Celé to má pod sebou plukovník Petr Šimek. Nebudu nikoho dalšího jmenovat, už s přihlédnutím k tomu, že se jedná o osobního řidiče politika. Má to tenhle pel,“ dodává tajemně.

Tomu, že by byl Boura drogový kurýr, se zdráhá uvěřit jeho bývalá manželka Markéta Mayerová (51). „Deset let už nejsme manželé, nejsme v nijak úzkém kontaktu, takže o jeho cestách do Austrálie a na Nový Zéland jsem nevěděla. Ale takovéhle obvinění mi připadá jako hloupý vtip,“ reagovala na exmanželovo obvinění Markéta, s níž Slávek zažil svůj profesní vrchol na obrazovkách televize Nova. Moderovali spolu pořady jako Snídaně s Novou, Rande, Dobré bydlo či Vabank. Mayerová má s Bourou osmnáctiletou dceru Agátu.

Slávek Boura nezažívá pletky se zákonem poprvé. Před pěti lety odešel od soudu s dvouletým trestem a roční podmínkou za to, že měl vydírat náchodského podnikatele, který mu dlužil peníze. Podle obžaloby Boura držel muži u hlavy paralyzér a vyhrožoval, že mu uškvaří mozek, pokud mu dlužník nepodepíše směnku na 90 tisíc korun. I tehdy Boura vinu odmítal...

Video
Video se připravuje ...

Boura o obvinění z pašeráctví drog: Navezl mě do toho řidič poslance! Petr Macek

Fotogalerie
11 fotografií