Oba manželé spojili své síly s dalšími herci Dejvického divadla a namluvili pohádky, které pomáhají dětem trpícím nevyléčitelnou cystickou fibrózou. Nadýchané pohádky se křtily symbolicky solí, protože těmto malým pacientům se říká »slané děti«. Mají totiž až pětkrát slanější pot.

Skákal za oba

Vtipné příběhy s dobrým koncem by jim měly zpříjemnit náročné inhalační terapie, kterými musí procházet několikrát denně. Proto Ivan Trojan se svými kamarády Ondřejem Hüblem a Viktorem Říhou projekt Nadýchaných pohádek vymyslel. Herec při křtu poskakoval jako z divokých vajec. Celý večer neustále vtipkoval a láskyplně objímal svou ženu, která krátce předtím špatně došlápla a pochroumaný kotník musela mít v ortéze.

Nenasytný bagr

Nekorunovaný král grimas Trojan bavil nejen Kláru, ale i své kolegy Martina Myšičku (49), Arnošta Goldflama (73) či Hynka Čermáka (46). „Pohádky mne provázejí celý život. Jako malý kluk jsem jich celou řadu znal z paměti. Poslouchal jsem hodně třeba ty, které v rozhlase skvěle vyprávěl Karel Höger,“ přiznal známý tvrďák Čermák, který na albu namluvil Pohádku o nenasytném bagrovi.

VIDEO: Fešácký syn Ivana Trojana prolomil tabu: Přiznal, co mu zařídil slavný táta.

Video
Video se připravuje ...

Fešácký syn Ivana Trojana prolomil tabu: Přiznal, co mu zařídil slavný táta. Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
33 fotografií