V nové knize o známém herci Větrák o tom promluvila jeho dcera Jitka Větrovcová (73). Tatínek prý podlehl plicní embolii. „On byl předtím na konci roku v nemocnici, pak jsem si ho na Vánoce vzala domů a potom se do nemocnice vrátil. Poslední dva roky měl lehkou cukrovku, ne příliš vážnou, ale takovou tu stařeckou. Nakonec zemřel doma za stolem. V klidu. Pěsti měl na stole, takže zemřel klidně. A protože se svítilo, zemřel asi večer,“ prozradila hercova dcera s tím, že opravdu doma ležel několik dní. Jako datum jeho úmrtí je uváděno 11. února 2002.

„Zavolala mi pečovatelská služba, která přišla na úklid, že se nemohou dozvonit, že jim neotevřel,“ říká. Pro ni je to, stejně jako mnoho témat spjatých s otcem, 13. komnata. Tento představitel bodrých chlapíků totiž příliš ideálním otcem nebyl. „Nechci o tom ale hovořit, protože to bylo zase v období plné bolesti a zášti, kdy mě nesmyslně obviňoval,“ krčí ale smířeně rameny paní Jitka.

Po tátovi jí zůstalo pár věcí, dodnes ale chodí tantiémy za reprízované pořady. „Jednou přišlo sto tisíc, když prodali práva na seriál komerční televizi. Nebyli to Chalupáři, ale něco jiného. Jinak přijde osm, deset nebo sedm tisíc za celý rok. Nezajímám se o to, a kdyby nebylo chytrých lidí, kteří mi to poradili, tak by mě ani nenapadlo se zeptat a uplatňovat dědická práva. Volala jsem tam jen jednou, když mi poslali těch sto tisíc, zda to není omyl, abych peníze neutratila, a oni je potom nechtěli zpět,“ dodává Větrovcová v rozhovoru pro knihu Větrák.

VIDEO: Plachý herec Josef Kemr: Co o něm řekly Bohdalová, Skořepová a Maciuchová?

Video
Video se připravuje ...

Plachý herec Josef Kemr: Co o něm řekly Bohdalová, Skořepová a Maciuchová? 

Fotogalerie
24 fotografií