S otcem žila do svých šesti let, potom se rodiče rozešli. „Stýkali jsme se tak dvakrát ročně a víceméně jsem jen zpovzdálí viděla, jak a s kým žije,“ prozrazuje hercova dcera v unikátním rozhovoru, který poskytla do právě vycházející knihy o svém otci s názvem Větrák.

Představitel bodrých normalizačních funkcionářů byl prý v soukromém životě člověk komplikovaný a vůči rodině rezervovaný až chladný. „Není možné, aby mu všichni lidé z nejbližšího okolí ublížili, aby je všechny odvrhl, proto se domnívám, že to skutečně bylo v jeho nátuře. A pro mě bylo také do určité míry složité, že měl několik manželek nebo přítelkyň,“ říká Jitka ve své velmi osobní zpovědi. „Každá holčička postrádá tatínka, to je jasné. Jenže jemu do toho mluvily jeho nové partnerky a dceruška jim brala místo na slunci,“ říká upřímně Větrovcová.

„Velký negativní vliv přičítám jeho poslední paní, která s ním žila třicet let. Domnívám se, že nebýt jí, tak by vše bylo jinak. To byl ten motor, onen krk, který točí hlavou. Pracovala jako laborantka ve střešovické nemocnici a dělala pokusy na krysách,“ dodává dcera Josefa Větrovce, která se živila jako zubní laborantka, archivářka i tlumočnice.

VIDEO: Plachý herec Josef Kemr: Co o něm řekly Bohdalová, Skořepová a Maciuchová?

Video
Video se připravuje ...

Plachý herec Josef Kemr: Co o něm řekly Bohdalová, Skořepová a Maciuchová? 

Fotogalerie
5 fotografií