Jasný se znal s Brzobohatým už z gymnázia, kam spolu chodili. „Nebyli jsme spolužáci ze třídy – Vojta byl už v oktávě, zatímco já teprve v tercii, když jsme se seznámili. Ale přátelství nám vydrželo, v Praze jsme pak chodívali do Celetné ulice, kde bývala nefalšovaná valašská vinárna. Tam mi taky čtyři roky sliboval roli ve filmu Všichni dobří rodáci, ale pořád opakoval, že musím ještě počkat, protože to pořád nemám napsané v ksichtě,“ vzpomínal herec, který zemřel v roce 2012, v rozhovoru pro Lidové noviny.

V mezidobí prý Jasný vypracoval pro kamaráda horoskop. „On byl opravdu schopný na základě rovnic o několika neznámých vypočítat postavení planet ve vztahu k Měsíci a podobné astronomické zákonitosti. Já na tyhle věci nikdy nebyl, ale samozřejmě jsem si to nechal přečíst; byly toho asi tři stránky,“ vyprávěl Brzobohatý s tím, že kromě pozitivních věcí Jasný vyvěštil i cosi zlověstného.

„Nalil jsem do něj asi čtyři panáky, než se konečně rozhovořil: Tož, Radošu, až sa ti bude blížit čtyřicítka, tak během čtyřiadvaceti hodin zažiješ tři okamžiky, při nichž budeš mít jen dvanáctiprocentní šanci, že z nich vyvázneš živý,“ pravil tehdy Jasný. Tato jeho věštba se neštěstí nenaplnila… Brzobohatý sice dramatické okamžiky prožil, ale ve zdraví je přestál.

VIDEO: Ondřej Brzobohatý: Ztratil se na Mallorce a málem ho zabili
Video
Video se připravuje ...

Ondřej Brzobohatý: Ztratil se na Mallorce a málem ho zabili. Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
19 fotografií