Iva Janžurová byla hostem úterní show Marta, kterou provází sympatická Marta Jandová (45). Kromě Ivy přijala pozvání i Jitka Schneiderová (46), která přiznala, že je Iva pro ni vzorem a obdivuje její entuziasmus, se kterým přes padesát let s chutí vystupuje v divadle a natáčí i režíruje stále nové a nové filmy. „Já se za to obdivuju,“ přiznala naoko neskromně s humorem Janžurová, že je sama překvapená, jak ji stále práce herečky baví i po tolika letech.

„Dneska jsem zrovna panu taxikáři, kterej mě sem vezl, říkala: ‚Včera jsem přemejšlela, co budu dělat, až přestanu mít chuť pracovat.' Takže ta chuť je strašně důležitá,“ svěřila se herečka v talkshow, že si vždy jako mladší představovala, jak si bude v tomhle věku už jen číst a věnovat se naplno svým koníčkům, na které neměla celý život tolik času.

Janžurová je ale dva roky před osmdesátkou stále plná energie. Kde ji bere? „Já si na to neodpovídám. Myslím si, že to je takový tajemství... Já jsem při té práci šťastná. Je strašně důležitý živit ten ohýnek, ale nemám na to recept,“ přiznala herečka, že její touha hrát je z části nepochopitelná i pro ni samotnou.

I když má hvězda oblíbených komedií, mezi něž se řadí například Zítra to roztočíme, drahoušku nebo Což takhle dát si špenát, pořád energie na rozdávání a daří se jí dobře, zdraví Janžurovou už v minulosti přece jen zradilo. V únoru 2016 po dlouhém odkládání podstoupila operaci srdce kvůli nedomykavosti chlopně.

V nemocnici Na Homolce se svěřila do rukou profesora Petra Neužila, který se poté stal jejím blízkým přítelem. I ten byl proto pozván do show Marta. „To je člověk, kterého jsem už doporučila řadě známých a všichni se na něj teď obrací,“ komentovala vztah s Neužilem Iva, s tím, že právě uznávaný kardiolog byl ten, kdo ji po delší době odkládání k operaci srdce přemluvil.

„Tam byl předtím jeden problém. Ona sice chodila k nám do nemocnice, ale nechodila ke mně, ale ke kolegům, kteří se jí trošku báli. Ono když je člověk VIP, tak na to se dá i – nechci říct zemřít, ale může mít člověk problémy, protože to není standardní ty postupy. Ti doktoři se většinou bojí něco udělat tak, jak to mají udělat,“ přiznal Neužil, že se takovým osobnostem může klidně stát takřka osudným jejich známé jméno. Janžurové se proto nakonec ujal sám. „Jsem viděl její rentgen a říkal jsem si, ježiš, to je strašný, jak ji můžou takhle nechat chodit s tou chlopní. To už ji měli dávno operovat,“ odvyprávěl s úsměvem lékař, co předcházelo důležité operaci, která herečce nejspíš prodloužila život a zároveň ji podle jejích slov doslova omladila.

VIDEO: To budete koukat, jaký dárek dostala Iva Janžurová od svého kardiochirurga!

Video
Video se připravuje ...

To budete koukat, jaký dárek dostala Iva Janžurová od svého kardiochirurga! FTV Prima

Fotogalerie
42 fotografií