Když lékaři zjistili, že má herečka nedomykavost chlopně, doporučili jí okamžitou operaci. Herečka, která za měsíc odehraje dvacet představení, ovšem zákrok odkládala. Nakonec vhodný termín našla loni v únoru.

„Do Nemocnice Na Homolce mě po představení v Příbrami vezl můj mladý kolega a kamarád Igor Orozovič. Nestihla jsem se zastavit ani doma, měla jsem vše zabalené s sebou. I líčidla z divadla jsem si vezla,“ říká Janžurová, exkluzivní host nejnovějšího vydání talk show na Blesk.cz Markéta dráždí celebrity.

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová promluvila o operaci srdce: Odehrála jsem představení a kolega mě odvezl na sál Na Homolku! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Operace trvala dvě a půl hodiny a kardiochirurgové paní Ivě vyměnili aortální chlopeň. Několik dnů strávila v nemocnici, pak ji opět Igor (32) převezl do Poděbrad.

„Po šesti týdnech strávených v lázních jsem se konečně stavila doma. Ale jen na skok, protože jsem v ten večer měl představení Audience u královny ve Stavovském divadle,“ vzpomíná Iva.

Zákrok na srdci si dnes nemůže vynachválit. „Mě k operaci donutili, protože jsem to kvůli práci pořád odkládala! Cítím se skvěle a občas si říkám, že jsem měla jít dřív. Zatímco jiné dámy stojí různé liftingy a zákroky, aby omládly, hodně peněz, tak mě omladila operace srdce. Mám tolik energie, jak už dlouho ne,“ přiznává se smíchem v hlase legendární herečka.

Iva Janžurová nemá problém dívat se na komedie, ve kterých excelovala. Na které scény nejraději vzpomíná? A proč by nemohla žít s Jiřím Lábusem? Zjistíte v pořadu Markéta dráždí celebrity.

Fotogalerie
48 fotografií