Místopisná komise rady hlavního města na středečním jednání doporučila čtyři možnosti pojmenování veřejného prostranství v Praze po zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi. Návrhy Praha nyní projedná s Gottovou rodinou, uvedl na dotaz ČTK mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman. Konečné rozhodnutí o případném pojmenování místa má městská rada, doplnil.

Komise podle Hofmana projednávala zhruba deset variant, které obdržela od veřejnosti. O které konkrétně šlo, nechtěl uvést. Podle informací ČTK mezi nimi byl ale například návrh na přejmenování Letiště Václava Havla v Praze na letiště Karla Gotta. Petici za tuto možnost na internetu podepsalo 2500 lidí.

Lidé také dříve navrhovali pojmenování některé stanice plánovaného metra D po oblíbeném zpěvákovi. Starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková (ODS) přišla s variantou pojmenovat po Gottovi ulici nebo náměstí v nové čtvrti Smíchov City, která by se měla začít stavět v příštím roce. Právě v páté městské části zpěvák dlouho žil.

Podle místostarosty Prahy 1 Petra Hejmy (STAN) by zpěvákovo jméno mohl nést zatím bezejmenný mostek spojující Masarykovo nábřeží se Slovanským ostrovem, kde stojí palác Žofín. Primátorův náměstek Petr Hlubuček (STAN) zase přišel s možností výstavby zpívající fontány na Slovanském ostrově. Ta by také mohla být po Gottovi, který zemřel 1. října před půlnocí ve své vile na pražské Bertramce, pojmenována.

VIDEO: Kde je teď Gottova fenka Stella (9)? Takhle řádí v novém domově!

Video
Video se připravuje ...

Kde je teď Gottova fenka Stella (9)? Takhle řádí v novém domově! Youtube.cz

Fotogalerie
99 fotografií