Olga svého muže Jiřího Menzela už delší dobu zastupuje na veřejných akcích a nyní tak převzala jeho jménem i cenu ministerstva kultury za celoživotní přínos české kinematografii, kterou obdržel a měl z ní podle jejích slov velkou radost. „Jsem vděčná spoustě lidem, kteří tu sedí a pomáhají mi se o něj starat,“ poděkovala v proslovu na Nové scéně Národního divadla, kam její manžel bohužel dorazit nezvládl.

„Zrovna jsem si říkala, kolikáté je to ocenění, které za něj přebírám. Na jednu stranu mám radost, že se na něj nezapomnělo, ale ta radost je poloviční, protože dřív jsme na tyhle akce chodívali spolu a teď chodím sama. Tak je to trošku smutné,“ vysvětlovala primáckému Top Staru.

„Jirka nechodí a ta péče je 24 hodin denně,“ posteskla si blondýnka, která se snaží zůstávat i nadále pozitivní. Ostatně ani oscarový režisér se prý nevzdává. „On je obdivuhodný v té nezlomné vůli. Ten konec mu osud nadělil těžký. Pořád má ale smysl pro humor, je výjimečný a my jsme na něj hrdí,“ prozradila filmová producentka, která se snaží choti pomáhat a zvedat mu náladu v těžkých chvílích.

Pokud je to jen trochu možné, udělá mu radost návštěvou divadla, jako například letos v červnu, kdy se byli podívat na představení ve Vinohradském divadle. „Divadlo je jeho život a tehdy to bylo krásné, protože to byl symbolický návrat na scénu, které kdysi šéfoval. Musím říct, že mi bylo do pláče, když se herci otočili a všichni mu tleskali. Úplně ožil a myslím, že mu to hodně pomáhá. Je to hodně velká vzpruha,“ dodala na Primě Menzelová.

VIDEO: Menzelová o manželovi: Rehabilitace probíhá krůčky, musíme mu dát čas.

Video
Video se připravuje ...

Menzelová o manželovi: Rehabilitace probíhá krůčky, musíme mu dát čas. David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
41 fotografií