Známý miliardář si jako obvykle sbalil kufry, kněžku a vyrazil vstříc divokému dobrodružství. Tentokrát kontroverzní pár zvolil pro své cesty exotickou Tanzánii. Tam si dali výšlap na Mount Meru, druhé nejvyšší pohoří Afriky. „Na začátku byl kopec "little Meru" 3800m, tam Lili dokonce vyběhla bosky a já v sandálech,“ pochlubil se šíleným výkonem zámožný matematik.

Další část výšlapu už ale tak jednoduchá nebyla. „Potom přišlo "velké" Meru 4560m, kde jsem se o Lilii s jejími zdravotními potížemi i trochu bál a zároveň byl pyšný, jak to zvládla, přestože Mount Meru už je dost náročný sopečný terén,“ napsal na instagram Janeček, který tím prozradil, že jeho kněžka trpí neznámými zdravotními potížemi, které by pro takové náročné túry mohly být zvlášť nebezpečné.

Ani to ale Janečkovi nebránilo v té nejtěžší cestě. „O týden později jsem vystoupil z posledního výškového tábora na nejvyšší horu Afriky Kilimanžáro, 5895m. Posledním výstupem jsem překonal převýšení více než 1221m za cca 5h 12min. Průvodcem na našich cestách byl nejslavnější český horolezec Radek Jaroš. Během dlouhých večerů v horských stanech jsem pak zbohatl hraním desetníkového mariáše,“ popsal odlehčeně nesnadnou cestu na nejvyšší cíp Afriky.

VIDEO: Miliardář Janeček na Čarodějce producenta Janečka: Co o jmenovcově práci řekl?

Video
Video se připravuje ...

Miliardář Janeček na Čarodějce producenta Janečka: Co o jmenovcově práci řekl? David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
39 fotografií