Marika Gombitová se nedávno v rámci svých 63. narozenin vrátila po 30 letech do svých rodných Turan. „Celou cestu jsem byla nesvá, dokonce jsem měla motýlky v bříšku a přirozenou trému, jak mě krajané přijmou. Na druhou stranu jsem se ale hrozně těšila,“ přiznala zpěvačka Blesku na konci srpna.

Obavy však byly zbytečné. Slovenskou zpěvačku, která se léta těší ohromné popularitě i v Čechách, přijali místní velmi vřele.

Blondýnka s těžkým životním osudem oslavila 12. září 63. narozeniny. Shodou okolností měla ve stejný den i svátek, a tak byl důvod k oslavě rovnou dvojí! V rámci toho dostala spousty darů, mezi nimiž byl i jeden právě od obyvatel z rodných Turan nad Ondavou. Ten jí připomněl krásné dětství v tomto malebném kraji.

„Obzvlášť mě velmi dojal jeden nádherný dar od mých rodných Turanů. Na tomto krásném harmoniu jsem spolu s mým otcem hrávala v našem kostele. By to vzácný pocit, dotknout se ho po tolika letech a zavzpomínat si. Neubránila jsem se slzám,“ svěřila se zpěvačka a přiložila k příspěvku dvě fotky.

Na starším černobílém snímku stojí v kostele u harmonia jako malá holčička, zatímco její tatínek hraje na zmíněný hudební nástroj, který svou podobou nejvíce připomíná varhany. Na druhém snímku ze současnosti Gombitová sedí doma u stejného hudebního skvostu spolu se svými psími miláčky.

Při návštěvě Turan zpěvačka také zazpívala v místním kulturním domě, kde měla i autogramiádu. V té době o daru nevěděla, i tak ale nezištně slíbila, že se tam vrátí. „Moji milí Turančané mě moc prosili, abych tady v tomto kulturáku pro ně udělala příští rok koncert, a já udělám všechno pro to, abych jejich přání splnila!“ zařekla se v Blesku Gombitová, která plánuje i nadále koncertovat.

VIDEO: Marika Gombitová: Do »důchodu« se nechystám.

Video
Video se připravuje ...

Marika Gombitová: Do »důchodu« se nechystám. TV JOJ

Fotogalerie
41 fotografií