Zdálo se, že filmová produkce známého manželského páru Juraje (81) a Deany Jakubiskových, se ocitla v pěkném maléru kvůli dotacím. Už v roce 2015 žádali Jakubiskovi Státní fond kinematografie o dotace v hodnotě 10 milionů korun na pohádku Sedminohý Lukáš. Jakubiskovi nakonec podle informací webu Expres.cz dostali 6 milionů, ovšem film s názvem Sedminohý Lukáš, nikdy nevznikl a vypadalo to, že upadl takřka v zapomnění. 

Manželská dvojice tak upadla v podezření, že dotace zneužila. Ovšem herečka a producentka se nyní proti nařčení nyní ohradila a uvedla: „Je právo režiséra i produkce změnit název pohádky. Sedminohý Lukáš je současná druhá Perinbaba, kterou můj manžel natočil," řekla nyní pro Blesk.cz Deana Jakubisková.

Ve skutečnosti tak pohádku s mužem natočili, ale pouze ji přejmenovali. Místo Sedminohého Lukáše tak vzniklo pokračování úspěšné Perinbaby. Oficiálním názvem je nyní Perinbaba a dva světy.

Kromě 6 milionů měli Jakubiskovi získat i 448 tisíc od slovenského a 325 tisíc od českého fondu na vývoj scénáře a projektu.

VIDEO: Jakubisko točí Perinbabu 2! Na plátno vrátí i mrtvé herce! 

Video
Video se připravuje ...

Jakubisko točí Perinbabu 2! Na plátno vrátí i mrtvé herce! Hana Höschlová, Petr Soukup

Fotogalerie
38 fotografií