Bývalá sportovní moderátorka připouští, že jisté problémy byly, když nechodila do práce, a manžel, který natočil legendární Sanitku, momentálně nic nedělal. Štvali se navzájem.

Džob na vládě jí spadl z nebe. Jejich věčné domácí hádky mohly ustat... „Všechno se to vyřešilo mou prací. Už s Jirkou nejsme čtyřiadvacet hodin denně,“ říká Jana Adamcová. Navíc je jako mluvčí k dispozici vlastně nepřetržitě, nemá čas na malichernosti.

„Letos jsme dokonce spolu v Americe byli všichni čtyři jen tři týdny, protože jsem už měla pouze dovolenou. Musela jsem se vrátit, Jirka tam s dětmi zůstal o něco déle,“ prozradila maminka třináctiletého syna Daniela a desetileté Jasmínky.

Svou roli začíná také hrát velký věkový rozdíl mezi manžely. Janu a Jiřího dělí 24 let, což je jedna generace. „Ty nůžky se léty opravdu trochu víc otevřely,“ přiznala Blesku moderátorka.

„Žena někde řekla, že si občas lezeme na nervy. To je ale normální,“ vzkázal z USA režisér, který navenek nechce připouštět problémy. Podle Jany ale oba chtějí vztah zachránit. Přiznala, že dokonce plánují k vile na Floridě koupit ještě byt v Miami.

VIDEO: Režisér Jiří Adamec: Jsem jen náhradník své manželky!

Video
Video se připravuje ...

Režisér Jiří Adamec: Jsem jen náhradník své manželky! Petr Macek, Aleš Brunclík

Dělili by stamiliony

V případě rozvodu by u Adamců bylo co dělit. Na režisérovo jméno je napsán »palác« na Hanspaulce, tedy v nejlukrativnější části pražských Dejvic. Hodnotu luxusní vily odborníci na nemovitosti odhadují klidně ke 100 milionům korun. Druhé takové v bezprostředním sousedství se Adamcovi před pár roky zbavili. O nějakých 400 metrů dál v téže ulici pak v řadové vile (6+1 s vnitřním bazénem v podzemí, vířivkou a posilovnou) nyní společně bydlí. Hodnota domu, jenž je ve společném jmění manželů, bude hravě atakovat 20 milionů.

Spolu pak Jiří a Jana vlastní také dům na Floridě, za vilu v Miramaru nedaleko Miami zaplatili v dubnu 2016 celkem 560 tisíc dolarů, v tehdejším kurzu tedy 13,3 milionu korun. Jiří Adamec dál vlastní ještě pozemek v Chrudimi, na Janu je psán byt v pražských Lysolajích.

Nejdřív práce, pak rozvod

Jiří se s Janou poznal, když po roce 1990 založil po nuceném odchodu z České televize cestovní kancelář. Pronajímal cizincům z celé Evropy byty, později i chaty a chalupy a měl s tím velký úspěch. Nutně potřeboval překladatelku a Jana uměla výborně anglicky, tak ji zaměstnal. Láska ale propukla až o pár let později, když se oba sešli na Nově. On tam byl ústřední režisérskou hvězdou, rodačka ze slovenského Bardejova tam začala v Bingu a posléze se přes Snídani s Novou dostala až na post moderátorky Sportovních novin.

Jana na svého Jiřího čekala téměř jedenáct let, protože byl ženatý a nemohl se z nejrůznějších důvodů rozvádět. Scházeli se u ní v bytě třeba jen na pár minut, pak režisér spěchal domů k manželce. Jana byla hodně sama. I když Jirka čekal, až jeho děti z prvního manželství s Tatianou Adamcovou (68) vyrostou, rozvod mu neodpustily. Nekomunikují s ním. Dcera Kristýna (29) například nepozvala tátu před třemi lety na svatbu. 

VIDEO: Jana Adamcová: Odmítám doma dělat manželovi striptýz!

Video
Video se připravuje ...

Jana Adamcová: Odmítám doma dělat manželovi striptýz! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
39 fotografií