Trend influencerů se nevyhnul ani Česku, a tak desítky z nich mají často u nezletilé mládeže větší popularitu než hvězdy známé z televizních obrazovek, filmového plátna, koncertních pódií a cédéček. Jsou vzorem. Uvědomují si to vůbec? Právě na to se zaměřil nový pořad na Blesk.cz Chyceno v síti, který jako první hvězdu internetového světa představí parkouristu Jana Hanka (26). „Sociální sítě využívám proto, že mám rád srandu a snažím se to prezentovat lidem, abych je pobavil a motivoval,“ tvrdí youtuber. 

Pohledný mladý muž je bezesporu nadaný sportovec. V začátcích své kariéry trávil hodiny v tělocvičně pod dozorem trenérů. Dnes ve svých videích předvádí děsivé kousky, které by rozhodně neměly být ani zábavou, ani motivací pro vaše děti. Skáče salto vzad s nožem v ruce, anebo jezdí na tramvajové oji (spřáhlu), což už několikrát skončilo i v Česku smrtí. „Vycházím ze sportovního prostředí a snažím se celý život na sobě makat. Překonávat svoje limity a hranice,“ vysvětluje Hanko. V jednom svém videu proto ukazuje, jak skákat s nožem či sekerou v ruce, a směje se představě, že pokud by se mu tento trik nepovedl, bude mít kuchyňský nůž vražený v noze.

Populárním videem je pak Hankeho běh po pražském trojském mostě, kde na vrcholu nejištěného pilíře udělá salto vzad. „Nejsem první, kdo to dělal, jen jsem první, kdo to natočil,“ dušuje se Jan v pořadu Davida Turka. „Mám těch salt naskákáno desetitisíce,“ odmítá odpovědnost za to, že by mohl v některém z fanoušků vyvolat touhu vyzkoušet to samé. „Asi je to nebezpečné,“ připouští až po chvíli parkourista. Na svou obranu ale vysvětluje, že video vznikalo ve chvíli, kdy ještě nebyl tak známý a chtěl prorazit. Přesto ho ale neplánuje ze svého profilu na sociálních sítích stáhnout...

Vizitka: Parkourista Jan Hanko (26)
Sledovanost: 350 000 lidí
Nejšílenější videa: Jízda na oji tramvaje, Přeběhnutí pražské trojského mostu

Fotogalerie
14 fotografií