Pár let po revoluci měl Suchý hereckého semaforského tahouna ze svého divadla vyhodit. A Dvořák mu to nemohl zapomenout. Důvodem měla být Pepova údajná spolupráce s StB a podezření, že na svého principála měl on a ještě jeho dnes již zesnulý kolega Jiří Císler (†76) donášet.

„My jsme se neviděli už přes dvacet let po tom, co jsme se rozešli v divadle,“ řekl herec. A vysvětlil i to, proč kdysi nepřišel na padesátiny slavné pražské scény. „Když mi dali vyhazov z divadla, tak nebyl důvod, abych tam šel slavit padesátiny...“ podotkl před lety Dvořák.

Jenže čas obrušuje hrany, a jak lidé stárnou, poznávají, že je život velmi krátký na to, aby se jeden na druhého donekonečna zlobili. Oba tak v naprosté tichosti zakopali válečnou sekyru.

Suchý teď dokonce vysekl Dvořákovi poklonu. „Na jeho Polednici v Kytici se dodnes vzpomíná. Právem. Opět zabodoval jeho nevšední komediální talent. Nebudu to déle protahovat a shrnu všecko do jedné věty: Josef Dvořák je jedinečný, výjimečný a svůj,“ napsal principál Semaforu do knihy Na kafi s Josefem Dvořákem. Sám herec je tím prý nesmírně potěšen. „Moc si toho vážím! A jsem rád, že právě jeho vyznání v této knize je...“ svěřil se Dvořák, který proslul rolemi vodníků.

VIDEO: Olga Sommerová natočila dokument Legenda Suchý

Video
Video se připravuje ...

Olga Sommerová natáčí dokument Legenda Suchý HitHit.cz

Fotogalerie
32 fotografií