Na poslední cestě bezdětnou světoběžnici Julii, která zemřela 9. července v Praze na selhání orgánů, vyprovodila sestra, herečka Evelyna Steimarová (74) i neteře Vendula Rytířová (47) a Bára Kodetová (48).

„Teta prožila krásný život, dovedla si ho užívat. Procestovala svět,“ řekla v olšanské smuteční síni nad rakví Vendula, kterou měla Evelyna s textařem Zdeňkem Rytířem (†69). Rodina nechala zesnulé zahrát Smetanovu Vltavu a dojemný šanson Hany Hegerové (87) Bože můj, já chci zpět.

Pak se všichni vypravili k rodinnému hrobu, kde odpočívá pradědeček Vendelín Budil (†80) i Juliina matka Jiřina Steimarová (†91) se synem Jiřím Kodetem. Jeho dcera Bára tam propukla v usedavý pláč. „Strašně to utíká, táta je mrtvý už čtrnáct let! Nedokážu si srovnat v hlavě, že už je to tak dlouho...“ řekla Blesku v slzách herečka a manželka houslisty Pavla Šporcla (46).

Julii tak spočine vedle své matky Jiřiny a bratra Jiřího. „Celý život se ti dva dohadovali, určitě se hašteří i tady,“ shodly se hercova nevlastní sestra Evelyna a vdova po Kodetovi Soňa (74), aby odlehčily situaci. Hned vedle sní věčný sen herec Lubomír Lipský (†92) s manželkou Věrou (†87) a synem Lubošem (†40). Julie tak bude v dobré společnosti. 

VIDEO: Bára Kodetová radikálně zhubla díky Bočanové! Je to o hlavě, říká.

Video
Video se připravuje ...

Bára Kodetová radikálně zhubla díky Bočanové! Je to o hlavě, říká. Markéta Reinischová

Fotogalerie
44 fotografií