„Borec. Mistr Alfred Strejček. Rok a půl ve špitálech. Srší energií, zarputile bojuje, a hlavně se uzdravuje,“ napsal s nadějí na facebooku podnikatel Tomáš Ságl.

Pohádkový představitel Plaváčka, který na konci roku 2017 přestal kvůli blíže nespecifikovanému zákeřnému viru chodit a ochrnul. „Frede, smekám. Děláš nám obrovskou radost a brzy ji zase budeš jako dřív ve velkém rozdávat,“ dodal k fotce z kladrubské léčebny.

Už loni na podzim herec, dabér a recitátor po měsících cvičení opět začal chodit a mluvit svým legendárním basem. „Má ohromnou vůli, navíc je stále pozitivně naladěný, nevzdává to,“ prozradil už dříve zdroj ze Strejčkova okolí. Nyní k tomu pro Aha! upřesnil, že by už v létě mohl být z léčebny doma.

Alfred Strejček byl dvakrát ženatý. První manželka, herečka Consuela Morávková (74), známá např. ze seriálu Třicet případů majora Zemana jako polská tanečnice Zaza v baru Bílé linky, ho opustila a odjela do zahraničí. Druhou, atletku Jarmiu Nygrýnovou (†45), skolila v roce 1999 rakovina. Herec má dvě dcery a dvě vnučky. S Jitkou Molavcovou se sblížili po roce 2000.

 

Fotogalerie
33 fotografií