Gottův obličej ovšem potřeboval lékařský zásah ne proto, že by snad byl zpěvák příliš marnivý, to jen doplatil na svou lásku k automobilům! Měl totiž v sedmdesátých těžkou bouračku! „Sám se mi k ní přiznal. Přistihl jsem ho totiž, že si pořád sahá na nos, jako by ho svědil. Podezíral jsem ho, že si nechal udělat plastiku, ale zapřísáhl se, že ne, ale že měl havárii s autem, a že mu ten nos šili,“ prozradil v knize z edice Blesk Extra jeho dlouholetý manažer JUDr. František Janeček (74).  

V knize Náš Karel, která je v prodeji denního tisku za pouhých 59 Kč, hovoří celkem sedmnáct zpěvákových přítel a kolegů. O Gottově řízení se zmiňuje i Jitka Zelenková (68), která byla 14 let členkou jeho souboru. „Karel vždy rád řídil. I párkrát boural, to měl velké štěstí v neštěstí. Jednou jsme se nabourali ve stejný den, já tady v Čechách a on v Německu, říkali nám pak Duo katastrofa. Otočil auto na střechu. Pak nám vyprávěl, jak si uvědomil, že má plnou nádrž, vzpomněl si na Jamese Bonda a vykopl okýnko, kterým vylezl,“ vzpomíná Zelenková.

V pozdějších letech pak Gott využíval řidiče, dlouho jej vozil třeba manžel jeho sestřenice Olda Havránek (†78). Ten však podle Milana Drobného a jeho vyjádření v knize s Gottem dvakrát boural, což řidičova rodina popírá.

Jak k nehodě došlo?

Gottův kolega z branže Milan Chladil (†53) mu předváděl čerstvě zakoupený vojenský jeep, jenže... „U náměstí Jiřího z Poděbrad Milana přestal v zatáčce jeep poslouchat. Narazili jsme do stromu, já jsem prolítl hlavou oknem,“ popisoval před časem nehodu mnohonásobný Slavík s tím, že si do nemocnice přivezl nos v ruce. Měl prý velkou kliku, že přijeli do špitálu včas. Díky textaři Jiřímu Štaidlovi (†30), který jel při testování Chladilova auta za nimi. „Profesor Sedláček mi tehdy řekl, že kdybych přijel o chvíli později, tak by mi nos nezachránil,“ přiznal později Gott.

Kniha v prodeji od 3. června za 59 Kč!

Objednat si ji můžete i na internetu.

5739835:gallery:true:true

Fotogalerie
75 fotografií