Česká rádia v květnu začala hrát singl, který mnohonásobný držitel Zlatých slavíků Karel Gott (†80) natočil se svojí dcerkou Charlotte. Píseň Srdce nehasnou, kterou mu na zakázku napsal Richard Krajčo. K písni zpěvák natočil i videoklip.

„Někdy se ví, co Bůh chystá, a že se nedaj‘ stihnout všechna místa, ale je to dobrák, altruista, vždyť mi dal tebe, domov, přístav. A v něm jsi ty, celý můj svět, laskavá náruč i zběsilý let, a kolem nás hudba, jedna z těch krás, kdy po zádech běhá nám mráz,“ zpíval v nové písničce na střídačku Gott a jeho rozkošná holčička. V klipu pak vedle sebe sedí (a pějí) na jevišti anebo se ruku v ruce procházejí pod rozkvetlými třešněmi. Po kapesníku v ten moment nesáhnul snad jenom skutečný cynik.

Pohnutí vyvolávají i slova „a teď už cítím, jak sprintuje čas, ještě než usnu, chci slyšet tvůj hlas, ať zůstane věčných i těch pár chvil, kdy zpívalas ze všech svých sil. Že kořínek tvůj je tuhý jak kmen. Stromy však dorostou, nezapomeň. Ale v korunách vedou tisíce tras, na konci každé sejdem se zas“. Bylo vidět, i nesmrtelný „Kája“ už na jaře věděl, že se svými dcerami možná nezažije všechno, co by si přál.

Gottovi příznivci byli nadšení. Nejen z písničky, ale i z hudebního talentu a půvabů malé Charlotte, která svému slavnému otci jako kdyby z oka vypadla. „Úžasný hlas jak váš, tak i vaší dcery. Krásný nápad s duetem. Klobouk dolů i panu Krajčovi, krásně napsaný text, až mi slza ukápla,“ dojímala se na Gottově profilu jedna jeho fanynka a další s ní souhlasí: „Moc hezké, jemné, civilní, na nic si to nehraje. Spojení talentů Richarda, Karla a Charlotte muselo přinést skvělý výsledek.“

Přesto se tehdy na Gotta snesla i určitá kritika. Někteří fanoušci si stěžovali, že je v songu Srdce nehasnou příliš poznat rukopis Richarda Krajča. Chcete celou knihu o Karlu Gottovi? Koupit ji můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Na klip se můžete podívat zde:

Fotogalerie
41 fotografií