Více než cokoliv jiného je na bílo odbarvený Adam Kajumi influencer. Na to, aby se dal tenhle mladík s afghánskými kořeny považovat za zpěváka, neumí dost dobře zpívat. Jeho optimistický rapový hit Všechno je ALRIGHT schytal na youtube vcelku oprávněně velké množství kritiky.

A na TikToku (původně Musical.ly), což je aplikace velice populární především mezi dětmi, se prezentuje hravými a lehce infantilními videi, v nichž pouze tančí a dělá takzvaný „lip sync“ (jakoby předvádí, že zpívá) na mnohé zahraniční hity. Přesto má neuvěřitelnou fanouškovskou základnu!

„Velmi rychle, prakticky přes noc jsem se stal populárním, a mediální moc v mých rukách je obrovská. Když řeknu nějakou myšlenku, tak tu slyší davy lidí,“ prohlásil Adam v rozhovoru pro XTV Xavera Veselého (50). Přestože se považuje za kontroverzní osobu, jeho myšlenky jsou veskrze sluníčkové a pozitivní, a on sám by se rád pokusil změnit svět k lepšímu a motivovat lidi kolem sebe.

„Dělejme si, co chceme, pokud to není rasistické, vulgární, xenofobní a nikoho to neshazuje a není to nemorální. Mějme se rádi, základ dobrého pocitu je vzájemný respekt,“ myslí si.

Jiná média prý nesleduje, jelikož z nich má strach, a nečte ani noviny, protože nechce být ovlivněný. Politika jde naprosto mimo něj. „U voleb jsem nebyl, být influencerem stojí strašně moc času a tak nedělám vůbec nic jiného,“ vysvětlil mladík, který o sobě sebevědomě prohlašuje, že se chce stát kultovním.

A pilně na tom pracuje. Vytvořil si dokonce vlastní merchandising, takže jeho třináctileté fanynky si mohou koupit například mikinu s logem za necelou tisícovku nebo notýsek s písmenkem „A“ za tři stovky – což je rozhodně dobrý byznys.

VIDEO: Bělovlasá hvězda internetu Adam Kajumi: Ve skutečnosti jsem tmavý Afghánec!

Video
Video se připravuje ...

Bělovlasá hvězda internetu Adam Kajumi: Ve skutečnosti jsem tmavý Afghánec! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
18 fotografií