Lucie Schejbalová alias Sejroška patří mezi nejpopulárnější české youtubery. Diváky zaujala především svým specifickým humorem, kterým jsou prošpikována všechna její videa. Její parodie na make-up tutoriály dostávají diváky do kolen. Před časem zaujala například i moderátora Jana Krause (65), který si ji pozval jako hosta do své show. 

Originální youtuberka teď přišla s nápadem, který jde ovšem mnohem dál. Se svými kamarády se rozhodla kandidovat do Evropského parlamentu za hnutí Ano, vytrollíme parlament.

„Seděli jsme s Jirkou na pivu a bavili jsme se, že Evropě chybí veselost. Politika je v děsné letargii, potřebuje trošku rozzářit. Kdo ji může rozzářit víc než já šimeringem, že," prozradila Blesku Sejroška.

Jak už název sám napovídá, jedná se opět o parodii, nicméně jméno Sejrošky na volebních lístcích v květnových volbách skutečně najdete. Splnila totiž veškeré podmínky pro legitimní účast ve volbách. „Stala bych se vůbec první youtuberkou, která se dostala do europarláče," říká ve svém volebním spotu. 

Pokud by se vám stále zdálo, že se jedná o vtip, nejedná. Tedy trochu. „Jsme národ Švejků. Účast ve volbách do Evropského parlamentu je čím dál nižší. Možná, že když na ně nefungují standardní politické strany se stejným volebním programem, tak na ně bude platit zabrnkání na naši švejkovskou národní strunu," vysvětluje Sejroška, jakým způsobem chce zapůsobit na voliče.

Volební účast do Evropského parlamentu je velmi nízká, a skutečnost, že se tam Sejroška skutečně dostane, je tedy vysoká. „Až se tam dostanu, to začne teprve ten pravej kolotoč! Dvojka kandidátky slibuje, že když bude zvolen, přijde na složení poslaneckého slibu v županu, trenýrkách a žabkách. Já zas slibuji, že na každém zasedání budu předčítat jednu knihu od Čapka v rodném jazyce. A začnu Pejskem a kočičkou. A samozřejmě budu prosazovat náš volební program," slibuje Lucie Schejbalová, alias šimerink (třpyt) expertka Sejroška. 

Samotný předvolební program skutečně stojí za to. Níže malý výběr:

  • Zrušíme OJRO i korunu. Místo nich zavedeme kryploměnu PITKOJT. Centrální banky prodají tiskárny a za utržený peníz koupíme horníky a budeme horovat PITKOJTY do státní pokladny.

  • Dotace na okurkovej salát. A kdo ho nejí, zaplatí dva, čímž vyrovnáme schodek v okurkovém rozpočtu.

  • Zrušíme účtenkovku a místo ní zavedeme televizní soutěž KOLOTOČ.

  • Jsme naprosto proti migraci. Proto Pražáci do Prahy, Brňáci do Brna, Slováci na Slovensko a důchodci na Vysočinu.

  • Jsme pro nahrazení maturitních otázek za otázky z TV soutěže NIKDO NENÍ DOKONALÝ
  • Zavedeme dotace na šimering. Ať se třpytí cela EU.

  • Chceme pro ČR zajistit moře.

  • Uzákoníme návrat pořadu Rande se Slávkem Bourou a Markétou Majerovou. Každý má právo na to, aby je měl někdo rád.

  • Jsme proti opuštění ČR z EU. Jsme pro, aby EU opustily všechny ostatní státy.

VIDEO: Sejroška do Bruselu!

Fotogalerie
32 fotografií