Na tenhle okamžik čekal dlouho a přišel zrovna ve chvíli, kdy mazaný šéfkuchař zase o trošku víc rozšířil svůj věhlas díky kulinářské soutěži. „Vždycky jsem toužil mít vlastní restauraci s dobrým jídlem a pivem,“ přiznal porotce z MasterChef, který má jasný koncept. „Koprová, houbová, kedlubnová, okurková, krémová na paprice nebo třeba z kořenové zeleniny. U Matěje to bude o omáčkách,“ prozradil Punčochář, že vsadil na klasiku. Jeho nová restaurace byla 14 let zavřená, proto si vyžádala dlouhou, a hlavně nákladnou rekonstrukci. Vybudovat podnik snů stálo podle magazínu Forbes 30 milionů korun.

Pronájem

Šéfkuchař je sice konečně vlastním pánem, ale ve svém vlastně není. Podnik má v pronájmu na 25 let se spolumajitelem developerské společnosti Janem Fidlerem. V restauraci je ale padesátiprocentním vlastníkem a o náklady na rekonstrukci a vybavení se podělilo 50 akcionářů, mezi kterými jsou zámožní byznysmeni. Ti si podle informací Forbesu pořídili jednu akcii za 600 tisíc korun.

Dva v jednom

Díky takovým investicím mohl Punčochář vybudovat dva podniky v jednom. A to klasický lokál s výčepem a takzvaný prémiový stůl šéfkuchaře pro 12 osob, kde se budou podávat nejvybranější pokrmy. A tomu budou odpovídat i ceny. Zatímco v první části se budou od 1. května servírovat jídla v rozmezí 200 až 300 korun, u speciálního stolu budou příchozí platit jako v luxusních restauracích. „Hosté by se tu měli cítit, jako by přišli ke známému domů na návštěvu a ta se celá točila kolem kuchyně,“ přeje si Punčochář.

Fotogalerie
56 fotografií