Proto nechtějí nechat nic náhodě. „Volal mi syn, že na mě doma čeká kriminálka. Vyděsil jsem se, co se děje, a běžel tam,“ přiznal Aha! Věřin bratr Ladislav Giňa (55), který žije v Rokycanech, kde bydlela i jeho slavná sestra. „Vyptávali se mě, kdy bude pohřeb a jak to bude probíhat, a říkali, že bude lepší, když u toho budou,“ popisoval Giňa, který prý vůbec nic nenamítal. Naopak. „Souhlasil jsem. Říkal jsem si, že stát se může všechno, a tak nějaká ochrana přijde naopak vhod. Lidí tam bude opravdu hodně. Nevím, ale myslím, že to byl nápad radnice,“ domnívá se Věřin bratr.

Policie skutečně bude přítomna. „Máme informace, že pohřeb má být v kostele, měl by být vypraven průvod na místní hřbitov a dá se předpokládat větší počet účastníků. Proto jsme oslovili rodinu, a na místě tedy budeme dohlížet na bezpečnost v souvislosti se silničním provozem,“ řekla policejní mluvčí Hana Koftová. Pravý romský pohřeb se mší, otevřenou rakví v kostele a se smutečním pochodem k místnímu hřbitovu bude opravdu velký.

VIDEO: Zdrcený Jan Bendig o smrti Věry Bílé (†64): Zemřela 3 dny před naším turné!

Video
Video se připravuje ...

Zdrcený Jan Bendig o smrti Věry Bílé (†64): Zemřela 3 dny před naším turné! David Turek, Lukáš Červený

A nebude na něm hrát jen tradiční cimbálovka. „Už teď se ohlásilo asi sedm kapel z různých míst v republice, které sestře chtějí hrát. Také chceme pustit z reproduktorů některé její písničky. Hudebně to bude velký koncert. Musí, vždyť ona byla opravdu velká zpěvačka,“ dodal ještě Giňa k poslednímu rozloučení, které v rokycanském kostele proběhne 23. března v 10.45 hodin.

Věra Bílá patřila mezi legendární světoznámé romské zpěvačky. Potom propadla bohužel hazardu, většinu peněz utratila v automatech a dostala se do finančních problémů. V posledních letech, kdy ji sužovalo už několik nemocí najednou, bydlela na ubytovně v Rokycanech, kde se jí udělalo špatně a v plzeňské nemocnici minulé pondělí ve 23.55 hodin zemřela na selhání srdce. Stalo se tak těsně před plánovaným velkým comebackem, kterým měla začít turné společně s romským zpěvákem Janem Bendigem (25).

VIDEO: Poslední rozhovor Věry Bílé (†64): Jsem sama, nikdo za mnou nechodí...

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Věry Bílé (†64): Jsem sama, nikdo za mnou nechodí... Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
44 fotografií