V pondělí ji záchranka z ubytovny v Rokycanech převezla ve vážném stavu do Fakultní nemocnice v Plzni, kde se ji lékařům nepodařilo zachránit. Informaci o smrti zpěvačky potvrdil Aha! její synovec, který se z nečekaného odchodu tety zhroutil.

Příčinou smrti byl infarkt. Její srdce už nevydrželo rány, které od osudu dostalo. Po smrti manžela Františka (†59) a stejnojmenného syna (†33), kteří zemřeli krátce po sobě před šesti roky, trpěla samotou. „Už nikoho nemám, nikdo za mnou nechodí, rodina mě nenavštěvuje. Kdybych měla peníze, tak občas přijedou, ale takhle nikdo nechodí,“ stěžovala si zpěvačka, která navíc roky bojovala s dluhy.

Od srpna 2016 na ni bylo uvaleno sedm exekucí v celkové částce 201 678 Kč. Peníze po ní vymáhají především za neplacení nájmu, plynu a elektřiny v rokycanském bytě, kde bydlela se zesnulým mužem. Nakonec skončila v ubytovně v Rokycanech. „Tady já dožiju a taky umřu. Slíbila jsem to mému manželovi, že už odtud nikam nepůjdu,“ přiznala Aha! při posledním rozhovoru před měsícem.

Přestože ještě před smrtí tvrdila, že dluhy splácela, smazat je se jí nedařilo. „Měsíčně platím 2200 korun a můj příjem je jenom vdovský důchod, který je něco přes pět tisíc. Tak si spočítejte, kolik mně zbude,“ stěžovala si již dříve Věra. „Na důchod ještě nárok nemám. Naštěstí za mě platí zdravotní a sociální.“ Na dno ji stáhlo gamblerství.

Problémy s penězi a samota ji dokonce před třemi roky dohnaly k zoufalému kroku. Zpěvačka se pokusila o sebevraždu spolykáním prášků. „Měla jsem problémy, nebylo mi psychicky dobře, ale už je to dobré. Nebavilo mě žít, tak jsem se to snažila nějak řešit,“ přiznala tehdy po tom, co ji lékaři zachránili. Spravit její bolavé srdce se jim v pondělí už ale nepodařilo.

Pohřeb Věry Bílé se bude konat v sobotu 23. března v rokycanském římskokatolickém kostele Panny Marie Sněžné.

VIDEO: Poslední rozhovor Věry Bílé (†64): Jsem sama, nikdo za mnou nechodí...

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Věry Bílé (†64): Jsem sama, nikdo za mnou nechodí... Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
48 fotografií