Sympatický herec Václav Postránecký poslední dobou odmítal všechny rozhovory, jelikož nechtěl mluvit o svém zdraví. Svůj zdravotní stav se neodvážil komentovat ani koncem ledna, kdy byl propuštěn z nemocnice po náročné operaci, a hodlal se poprat se svou zákeřnou nemocí doma. „Jak se mi daří, nebo nedaří, vám zatím nemohu říct, to se teprve uvidí,“ tvrdil tehdy opatrně.

Teď to ovšem vypadá, že jeho špatné období končí a on by se mohl vrátit do pracovního procesu. I když on sám zatím ještě nic nepotvrdil, jeho mnohaletý přítel, filmový producent Tomáš Vican se pro Sedmičku podřekl, že by se měl objevit v nové komedii 3Bobule. Tedy ve volném pokračování dvou velmi úspěšných a divácky oblíbených komedií z poetického prostředí jihomoravských vinic.

„Myšlenka natočit je ve mně uzrála už před dvěma lety, kdy se mě na besedách lidí často ptali, kdy bude další pokračování. Původně jsem chtěl točit dřív, ale bez Václava jsem si roli svérázného vinaře Michalici, jehož mottem je, že ve vodě je spousta havěti, ve víně žádná, neuměl představit,“ přiznal Vican. „Pochopitelně všichni doufáme, že do té doby bude už fit a uleví se mu ve všem, co se dá.“

Vican by tedy teď měl s Postráneckým vést jednání o jeho návratu na stříbrná plátna. Pokud všechno klapne tak, jak nejen tvůrci, ale i fanoušci doufají, natáčení by mělo začít – symbolicky – během vinobraní. Na premiéru se můžeme těšit příští rok v březnu. Ve filmu by se tak měli objevit i ostatní herci, kteří zazářili v předchozích dvou snímcích, tedy Kryštof Hádek (37), Lukáš Langmajer (38) a Tereza Voříšková (29). V původním ansámblu bude chybět jen zesnulý Lubomír Lipský (†92).

VIDEO: Přiznání Václava Postráneckého: Boj s vážnou nemocí! Nechci se skrývat, čelím tomu

Video
Video se připravuje ...

Přiznání Václava Postráneckého (74): Boj s vážnou nemocí! Nechci se skrývat, čelím tomu. Tereza Kühnelová

Fotogalerie
36 fotografií