Ze seriálu Most! se stal během několika týdnů jeho vysílání na České televizi doslova fenomén. Hlášky jako „dycky Most“ nebo „drž úhel“ stihly zlidovět a herci si na nezájem médií a fanoušků rozhodně nemohou stěžovat.

Do Severky, kde se v pondělí od 18:00 autogramiáda konala, dorazil scenárista Petr Kolečko (34) s některými z herců. Nechyběla třeba Erika Stárková (34) jako představitelka Dáši, Vladimír Škultéty (37), který hrál Čočkina, Michal Isteník (35) jako majitel hospody Eda nebo Zdeněk Godla (43) coby Franta. Nedorazila ale například Jitka Čvančarová (40), která zůstala doma s miminkem a fanouškům se za to omluvila na instagramu. Chyběl také představitel hlavní role Luďana, Martin Hofmann (40), který měl povinnosti v divadle.

Mostecká restaurace Severka byla ovšem i tak zaplněná k prasknutí už před osmnáctou hodinou, kdy si někteří fanoušci pořizovali „selfíčka“ se Zdeňkem Godlou. Místa u stolů byla zabrána už od odpoledních hodin místními štamgasty, takže největší tlak fanoušků byl přímo před stolem, kde seděli herci. 

Konec autogramiády byl původně naplánován na 19:30, fanoušci ale ještě po osmé hodině odmítali Severku opustit, a to i když už měli vytoužený podpis. Pro herce tak vznikla velmi nepříjemná situace, kterou se snažila marně řešit i moderátorka Ester Janečková (46). Ta byla přitom ještě před začátkem akce velmi pozitivně naladěná a potěšená, kolik dorazilo lidí. 

„Teď se nepodepisuje, je potřeba se nadechnout, aby na každého došlo,“ snažila se vyzývat fanoušky k odchodu moderátorka Pošty pro tebe. Nervózní byl také seriálový Franta, Zdeněk Godla, který se snažil během autogramiády fanoušky usměrňovat. „Chcete naše podpisy? Tak udělejte místo,“ prosil přítomné fanoušky seriálu, kteří se do Severky sjeli z celé České republiky. 

Napjatá atmosféra trvala v hospodě zhruba 40 minut. „Hlavně s láskou a držte všichni úhel,“ snažila se usměrnit dav podpisuchtivých fanoušků Erika Stárková.

Mezi návštěvníky se našly dokonce i děti! Ve frontě na podpis čekala třeba Jana Páníková s desetiletou dcerou a čtyřletým synem. „Stáli jsme asi hodinu, ale nemohla jsem si to nechat ujít,“ řekla ČTK. „Viděli jsme každý díl, povolila jsem to mimořádně i dceři, když je to od nás,“ dodala.

Zájem o seriál se ostatně projevil i v návštěvnosti autogramiády, která měla skončit v 19:30, ale herci se podepisovali ještě ve 20:00. Není divu, že byly některé hvězdy po nějaké době už unavené a otrávené.

VIDEO: Autogramiáda tvůrců seriálu Most!

Fotogalerie
160 fotografií