Do restaurace Severka dorazil i scenárista Petr Kolečko a herci Erika Stárková (Dáša/Pavel), Michal Isteník (Eda) a Zdeněk Godla (Franta), kteří zde v přímém přenosu ČT24 a jeho pořadu Devadesátka hovořili o svých rolích.

Představitelka transsexuálky Dáši třeba prozradila, že roli konzultovala s kamarádkou, která stejnou proměnu prodělala ve skutečnosti. „Lucce Brychtové, která prošla touto transformací, jsem volala o  pomoc. Řekla mi, ať nedělám vůbec nic, ať jsem jen žena," prozradila Stárková svůj klíč k roli. Podle ní pak komunita její ztvárnění Pavla alias Daši ocenila.  „Málo co prý pro ně udělalo tolik dobra jako MOST!" říká herečka.

Raketovou popularitu jak seriálu, tak své osoby pak prý příliš neřeší. „Nabídky chodí stejné, jako chodily, a já je stejně jako předtím odmítám," krčí rameny. Nabídky nelituje ani Zdeněk Godla, přesto, že s oblibou přišla i jistá kontroverze. „Seriál se povedl, líbí se mně i mé rodině, a všichni ostatní ať si trhnou nohou," dodává.

VIDEO: Most! vřel jako Hollywood! Plná Narvaná Severka sledovala poslední díl!

Video
Video se připravuje ...

Most! vřel jako Hollywood! Plná Narvaná Severka sledovala poslední díl! Helena Lacinová

Michal Isteník, který si zahrál hospodského Edu, si roli vysloveně pochvaloval. "Eda měl nejkrásnější dějový oblouk. Maskulinní idiot se během tří dílů ocitl na pokraji zhroucení. Svět okolo něj se dramaticky mění a on musí s ním, jinak nedokáže existovat," řekl herec, který zavzpomínal i na natáčení scén, v nichž nosil tanga. "To byl těžký den," smál se.

Z hlavních hrdinů chyběl jen Martin Hofmann, který si zahrál Luďana. Ten měl v pondělí večer představení v Praze, a proto do Mostu na sledování poslední epizody nemohl. Akci vynechala také představitelka jeho exmanželky Jitka Čvančarová. „Omlouvám se, že tam nejsem s vámi, ale mám prostě malé miminko, které mě potřebuje. A jsem s ním jednoduše doma, protože jsem v první řadě máma. Snad to chápete a nezlobíte se. Určitě vám to vynahradím, až děti trošku povyrostou a třeba vás zase něčím rozesměju a potěším, Mávám a samozřejmě Dycky Most,“ omluvila se na instagramu.

Objevil se ale scenárista Petr Kolečko, který popsal spolupráci s režisérem Janem Prušinovským poněkud svérázně. "Honza to zprznil svejma názorama, pak si dělal, co chtěl, na place," smál se s tím, že výsledný tvar, jaký jeho scénáři režisér dal, se mu ale v zásadě líbí.

Fotogalerie
134 fotografií