S partnerem Vojtěchem ŠtěpánkemKristýna Leichtová holčičku Dorotku. Malá dcerka je vůbec v ničem neomezuje. Naopak cestují s ní klidně i za hranice. „Je to přesně půl roku a čtyři hodiny, co ses poprvé nadechla! A co jsi všechno za ten půlrok stihla! Několikrát jsi přejela autem i vlakem celou republiku! Třikrát jsi spala v hotelu. Jednou ses koupala na chalupě ve dřezu. Asi osmkrát jsi byla ilegálně (bez pasu) za hranicemi v Polsku. Už máš pas!“ přiznala Leichtová, která s dcerkou riskovala.

Herečka se navíc rozplývá nad tím, jaké pokroky děvčátko dělá. „Místo hnědého bláta děláš každý ráno a večer zelený (nebo oranžový) bobky do záchodu (když máma stihne rozpoznat signál). Za půl roku jsi stihla objevit svoje nohy! Dokážeš se otočit ze zad na břicho, ale neděláš to moc často. Tak jasně, není kam spěchat, že jo! Taky už víš, že když děláš takový ty žvatlavý a pískavý zvuky, táta s mámou se řežou jako blázni. A to tě celkem baví. Umíš tahat za věci (nejradši mámu za vlasy a tátu za vousy). Baví tě prohánět babičky a tetičky náhlým pláčem, a když v zoufalství zavolají mámu nebo tátu z divadla, jako mávnutím proutku najednou usneš.“

Kristýna se herectví nevzdala ani na mateřské dovolené a tu a tam skočí do divadla a svou Dorotku bere s sebou. „Znáš různá zákoutí různých divadel a tam, kde tě to baví, si vynutíš kojení, abys měla čas na pozorování. Třeba před začátkem představení ve foyer divadla. Máš ráda nošení v šátku nebo v nosítku a odpolední šlofík venku v kočárku. Máš ráda mrkvičku a květák (a baví tě, jak se u krmení máma znechuceně odvrací),“ popsala společné chvilky s dcerou.

Za tak krátký čas Dorotka stihla poznat sníh, vánoční stromeček, ale také ohňostroj. Už za pár dní třeba poprvé pozná naopak čvachtání v bazénu a třeba bábovičky z písku někde u moře.

 

Fotogalerie
28 fotografií