Dům ani nechtěl opouštět. „Míval jsem strach, že se sem už nevrátím,“ přiznal v jednom z rozhovorů. Jeho obavy se v sobotu 26. ledna naplnily. Odešel odtud okolo čtvrté hodiny ranní navždy.

Rodina měla čas se s milovaným tátou, dědečkem, tchánem a manželem rozloučit. Pro ostatky přijela pohřební služba po dvanácti hodinách a odvezla rakev do strašnického krematoria. To už se ve schránce objevily kondolence sousedů. Vnučka Anička (17) napsala kamarádům na sociální síť, že si dá „menší pauzu“.

V posledních letech se už na veřejnosti objevoval pouze Luděk, a to ještě sporadicky, třeba na Cenách Thálie nebo na křtu knihy o Daně Medřické (†62). Jana Hlaváčová domov neopouštěla vůbec. Chyběla i na fotkách ze svatby, kterou měla Bára s Martinem Trnavským po desetileté známosti loni v srpnu na zahradě. S úsměvem gratuloval jen Munzar.

Poslední rozloučení s Luďkem Munzarem uspořádá Národní divadlo v pátek. Určitě přijde mnoho kolegů i vděčných televizních a filmových diváků. Manželka a celoživotní opora Jana Hlaváčová (80) ale mezi nimi s největší pravděpodobností nebude. Rodinní přátelé se obávají, že zdravotní stav (trpí Parkinsonovou chorobou – pozn.) jí nedovolí zúčastnit se obřadu.

Původně si herec vyhlédl parcelu v nynějších Modřanech pro kolegu Karla Högera (†67). Tip na příjemnou lokalitu mu dal další tehdejší kolega Jaroslav Vojta (†81), který zde už bydlel. Je po něm dodnes pojmenovaná ulice, shodou okolností právě ta, v níž Munzarovi žijí.

Jedním z posledních přátel, kteří navštívili Munzara a Hlaváčovou v jejich domě, byl kapelník Václav Hybš (83). „Jsem vděčný, že jsem je mohl ještě naposledy obejmout,“ přiznal muzikant Nedělnímu Blesku.

Fotogalerie
41 fotografií