Sama Ivana do této chvíle nikde o svém počinu nemluvila. Blesk na něj upozornila až jedna ze zpěvákových fanynek. „Tak už mám doma také tašku s malbami Gottových. Dostala jsem ji za sesbírané body a zaplatila pak jen symbolickou částku,“ pochlubila se paní Věra z Příbramska.

Podle fotek, které zaslala, je na jedné straně malba ovoce a zeleniny v kruhu, pod kterou je umělecký podpis Slavíkovy manželky a rok 2018. Na straně druhé je pak slogan kampaně daného obchodního řetězce »Dejme přednost přírodě« a podpis: Ivana a Karel Gottovi.

„Oslovení přišlo od obchodního řetězce. Protože smysl kampaně – upozornit na omezení spotřeby jednorázových plastů – souzní s životní filozofií a eko vnímáním Ivany Gottové, rozhodli se manželé Gottovi nápad podpořit,“ vysvětlila Blesku zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová a potvrdila, že autorkou malby je skutečně Slavíkova manželka.

Podle informací Blesku můžou Gottovi za propůjčení svých jmen pro aktuální kampaň a následně také věnování originálního obrazu inkasovat až půldruhého milionu korun (bez zdanění). Vše řeší velmi důkladně a právně ošetřená smlouva, která mimo jiné zdůrazňuje, že jak Ivana, tak Karel mají na svá jména ochranné známky, které stojí nemalé peníze. „Honorář se manželé rozhodli věnovat nadaci Dobrý anděl,“ zdůraznila mluvčí Stolzová.

Nadace Dobrý anděl pomáhá rodinám s dětmi, které se vlivem vážné nemoci, hlavně pak rakoviny, dostaly do tíživé situace. Gottova motivace pomoci právě malým onkologickým pacientům je zřejmá – sám se před třemi roky musel popasovat s rakovinou mízních uzlin...

Pro Ivanu se nejedná o první umělecký počin. Už v minulosti namalovala portrét svého manžela na zadní stranu bookletu k jeho albu Ta pravá. Kromě toho několik let navštěvuje kurzy malování. Důležité rady dostává v této oblasti také od Karla, který se chtěl dříve malováním živit.

VIDEO: Nový klip Karla Gotta: Nic nekončí, dokud se zpívá...

Video
Video se připravuje ...

Nový klip Karla Gotta: Nic nekončí, dokud se zpívá... Youtube.cz

 

Fotogalerie
64 fotografií