A jak se Jirkovi mluví?

„Jak už jsem říkal, před třemi nedělemi jsem mu nerozuměl vůbec, znělo to jako z trumpety a musel jsem odezírat. Teď už mu rozumím. I to se zlepšilo, protože jde především o psychickou záležitost, a on se cítí v sanatoriu opravdu dobře.”

A co celé dny vůbec dělá?

„Přemejšlí, čte, čučí na bednu, co tam o něm zase říkají, no a teď v sanatoriu začal k mému úžasu i různě posilovat celé tělo. Aby prý mohl přemoci nepřítele.”

A jakého?

„No, to se mi nesvěřil, není to ale těžký uhodnout.”

Ptá se na manželku Andreu a dceru Aničku?

„Na »bobuláka« (Andrein nový partner Petr Plaček - pozn.red.) se neptá vůbec, na Andreu s dcerou jo. Jenže já o nich vůbec nic nevím, tak mu říkám: Už seš v takovým stavu, že za tebou holka může klidně přijít. On ale, že ještě ne. Že prý se kvůli dceři chce dát ještě víc do kupy. Nechce jí prý způsobit ani tu nejmenší psychickou újmu. No jo, chápu ho, je pro něho vším.”

Odlétáte na dovolenou do teplých krajů. Říkal jste, že z toho máte dost smíšené pocity, opustit kamaráda na tak dlouhou dobu.

„Před třemi nedělemi jsem byl fakt zoufalej. Říkal jsem si: Odletím a už ho nikdy neuvidím. Dneska jsem si ale jist, že toho svýho komedianta ještě uvidím, a děsně se mi ulevilo.”

A co Jirka, nevadí mu, že ho teď na měsíc opustíte?

„Vůbec ne. Naopak mě z této země vyhání. Prý vypadám dost strhaně, ustaraně a vůbec blbě a měl bych se především já dát dohromady.”

Jeho onemocnění konečně odhalilo, že nejste až takový tvrďák, za jakého se vydáváte, ale citlivý chlap. Vidím, že se vám lesknou oči.

„Já na city nejsem. Jsem tvrďák, i když jde o Jiřina, jak mu říkám, kterýho považuju už devatenáct let za svýho druhýho bráchu. Víte, já si spíš říkám, že to jeho onemocnění ve mně odhalilo sobectví. Že se o něj starám jenom proto, že se tady na tom světě bojím zůstat sám. Takovej že jsem hnusnej sobec. A lesklý oči? To asi špatně vidíte.”

VIDEO: Je to hovado a nezodpovědný pacient, říkal ještě nedávno Pásek o Pomeje!

Video
Video se připravuje ...

Pomeje se začal léčit, ale... Je to hovado a nezodpovědný pacient, říká mecenáš Pásek Aleš Brunclík

Fotogalerie
95 fotografií