Není divu, že se o něj bojí. „Vím, že bych tady stejně nic nevyřešil a že má Jirka milující rodinu, která s ním je téměř denně. Stejně je to ale divnej pocit nechat ho tady,“ svěřil Nedělnímu Blesku Pásek, který se prý za kamarádem staví ještě při cestě na letiště.

A rozhodně by prý neodletěl, kdyby se nepostaral, aby byl Pomeje po všech stránkách zabezpečen, a nezařídil mu nadstandardní ubytování v Nemocnici Na Pleši, která se specializuje na onkologicky nemocné.

40 000 měsíčně

A protože se může samozřejmě stát na dovolené něco i jemu, finančně věci zajistil tak, aby všechno klapalo i bez něho. Jirkova rodina by se samozřejmě také postarala, ale měsíčně 40 tisíc korun je přece jen na rodiče v důchodu hodně. „Tohle zařídit je pro mě to nejmenší, co pro toho mýho komedianta můžu udělat,“ povzdechl si Pásek.

Druhý bratr

Herce totiž bere jako svého druhého bráchu a s jeho stále bující rakovinou se nemůže smířit. Trápí ho to. Tím spíš, že je naprosto bezmocný. Může poskytnout jen finance a to, že za ním chodí, což častokrát působí lépe než morfium, které mu několikrát za den píchají.

„Vždycky pokecáme, někdy se i projdeme, když má chuť a je zrovna v kondici,“ říká Pásek, kterému někdy připadá, že Jirka je na tom tak, že by mohl být i doma. „Zdání ale klame. A především potřebuje léčbu, kterou by doma neměl. A léčit se ambulantně u něho nepřipadá v úvahu,“ dodal.

Fotogalerie
85 fotografií